Як зберегти врожай без електрики та погреба: важливі поради для українців

Як зберегти врожай без електрики та погреба: важливі поради для українців

Зробіть імпровізований льох для картоплі з ємностями з водою для зволоження, щоб зберегти врожай без електрики та погреба.

Як зберегти врожай без електрики та погреба:

  1. Виберіть картоплю без пошкоджень і плям і дайте їй просохнути (якщо вона свіжоприбрана), розклавши її в один шар при кімнатній температурі в темному, добре провітрюваному місці, наприклад, у сараї на відкритому повітрі протягом 2 тижнів.

Це зробить шкірку картоплі міцнішою і дозволить їй довше зберігатися.

2. Розкладіть картоплю в один шар у решітчастих коробках, що штабелюються (ми використовували прозорі акрилові лотки для листів з магазину канцелярських товарів).

Не зберігайте яблука або цибульні, такі як часник, цибуля або шалот, в одному приміщенні, тому що всі вони виділяють етиленовий газ, який змусить картоплю прорости.

3. Тримайте картоплю у повній темряві, щоб вона не виробляла токсини (що відбувається, якщо вона піддається впливу світла). Оскільки світло також робить картопля зеленою, зелений відтінок є досить добрим показником токсичності.

4. Щоб зберегти врожай без електрики та погреба, підтримуйте вологість картоплі дуже високу (на рівні 90% вологості, насправді); інакше він зморщиться. Щоб підвищити вологість, наповніть водою пару глибоких широких каструль і поставте їх поряд з картоплею.

5. Остання вимога: вентиляція. Потрібно забезпечити циркуляцію повітря.

Ми розуміємо, що це досить енерговитратний спосіб зберегти картоплю, але якщо ви дійсно хочете це зробити, принаймні знаєте, як.

Картопля таким чином повинна зберігатися без електрики та погреба не менше 3 місяців, а залежно від сорту (більш суха картопля зберігається довше) та дотримання вами умов зберігання – до 6 місяців.

Джерело: sunset .

Як посадити картоплю, щоб отримати добрий урожай: є кілька простих секретів.

Також повідомлялося, у чому потрібно вимочити насіння перед посадкою.

Як виростити ранню редиску, щоб вона виросла смачною.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Лазанья з кабачками: простий рецепт шедевра італійської кухні від зірки "Мастер Шеф" Тетяни Литвинової

Ветерана війни та батька відомої актриси жорстоко побили прямо у ТЦК: "Покарати їх за моє приниження"

Корупціонерів обіцяють перетрусити: у МСЕК шукатимуть посилено

Як зберегти врожай під час перших осінніх заморозків: дієві способи

Виплата нової допомоги: хто може отримати від 2000 до 21000 грн

Нацбанк готується скасувати копійки: що це означає

Хелловін під загрозою: ціни на гарбузи б'ють всі рекорди

Астрологи назвали "пухнастих двійників" для кожного знака Зодіаку: яка порода кішок вам підходить

Пенсія не менше 8 тисяч гривень: 4 категорії, які не отримають менше

Ніжні пампушки з маковою начинкою та кремом: ідеальний десерт від "Мастер Шефа"

Де сядеш, там і злізеш: знаки Зодіаку, якими неможливо маніпулювати

На блокпостах посилять перевірки: що потрібно мати при собі

Коли викопувати буряк та як правильно це робити: головні правила

Підготовка до складної зими: чи вистачить газу для українців і що буде з тарифами