Яка ковбаса найякісніша і як перевірити її натуральність у домашніх умовах: "копченку" більше не захочете

Яка ковбаса найякісніша і як перевірити її натуральність у домашніх умовах: "копченку" більше не захочете

Ковбаса була і залишається однією з найпопулярніших м'ясних страв на українському столі. Однак не секрет, що домашня, виготовлена ​​власноруч ковбаса, значно якісніша і натуральніша за ті вироби, які представлені на полицях сучасних супермаркетів.

Саме тому, купуючи ковбасу в магазині, дуже важливо звертати увагу на склад продукту та його сортність.

Черга за ковбасою в магазині

В Україні подібні вироби поділяються на кілька сортів: перший, другий та вищий за державним стандартом (ДСТУ). Чим нижчий сорт, тим більше в ковбасах може бути різноманітних харчових добавок, таких як крохмаль, глутамат натрію, емульгатори, стабілізатори і т.д.

Ковбаси вищого ґатунку, виготовлені за ДСТУ, не повинні містити цих компонентів, хоча можуть містити аскорбінову кислоту, коптильні препарати та нітрит натрію.

Експерти вважають, що найбільш безпечною для споживання є якісна варено-копчена ковбаса, або так звана "варьонка".

Ціни на ковбасу. Фото: скрін youtube

На відміну від копчених та напівкопчених виробів, вона проходить менше технологічних обробок і не насичується шкідливими канцерогенами. Втім, не слід забувати про помірності у її вживанні – добова норма, що рекомендується, становить близько 50 грамів.

Щоб перевірити якість "вареної" ковбаси, є кілька простих домашніх способів. Наприклад, можна порізати її на шматочки, залити водою - справжня якісна "варьонка" має потонути. Якщо вона випливе, це може свідчити про наявність небажаних компонентів, таких як поліфосфати, соєва клітковина або крохмаль.

Іншим способом перевірити наявність крохмалю є капнути на шматочок ковбаси кілька крапель йоду. Якщо він посиніє або почорніє, це означає високий вміст крохмалю у виробі.

Знай.ua писав, які частини курки не підійдуть для бульйону - ви повинні це знати, щоб не зробити організму "бо-бо"

Поділитися сюжетом

Останні новини

Українцям виплатять компенсацію: можна отримати мільйон гривень

Для любителів десертів: "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова дала швидкий рецепт карамелі

Новий мікрокомп'ютер від Waveshare: схожий на флешку, але потужний, як комп'ютер

Температура повітря опуститься до +7: синоптик розповів, де буде найхолодніше

Банки заберуть собі третину ваших заощаджень: про що вам не розкажуть при відкритті рахунку

Виплати військових можуть піти не тим, хто на них чекав: Верховна Рада ухвалила важливий закон

Як позбутися бур'янів на городі восени: ефективні поради дачників

Більше і зручніше: Нова пошта розширює функціонал для пенсіонерів

Ніжний йогуртовий торт із лимоном: зірка "Мастер шеф" Ліза Глінська дала простий рецепт

Дружина-Скорпіон — справжня загадка, а Телець — надійний тил: як вибрати ідеальну супутницю за знаком Зодіаку

ТЦК отримає нові повноваження: зобов'яжуть приймати документ

Олег Постернак розповів, чому у листопаді не буде другого Саміту миру

Вчителям грошей не знайшлося: педагогів приголомшили планами

Кого чекають фінансові надходження: гороскоп на 10 жовтня для всіх знаків Зодіаку

Російські дрони все ближче до українських АЕС: катастрофа може статися будь якої миті