Ідеальна гарбузова каша на молоці: кулінар поділилася простим рецептом
Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти", українська кулінарна блогерка Тетяна Юшина показала, як приготувати ідеальну гарбузову кашу на молоці.
"Ця пропорція, яку я зараз вам дам - ідеальна!!! От спробуйте так приготувати, каша виходить неймовірно смачною!", – радить кулінар.
Цього разу блогерка готувала гарбузову кашу з рисом, але можна замінити його на пшоно, булгур, ячку або вівсянку. Для приготування ідеальної гарбузової каші нам знадобляться такі інгредієнти:
- гарбуз - 800 г (очищений, без шкірки та насіння)
- вода - пів склянки
- молоко - 350 г
- крупа (рис або інша) - 150 г
- сіль і цукор - за смаком
- вершкове масло - для подачі
"За бажанням, можна додавати яблука, родзинки, корицю, вишні і інші ягоди.
Експериментуйте!", – відзначила блогерка.
Гарбуз нарізаємо невеликими кубиками, складаємо в каструлю, вливаємо пів склянки води та тушкуємо приблизно 10 хвилин.
Після цього вливаємо до гарбуза молоко, а зверху викладаємо крупу. Важливо: в жодному разі не перемішуйте крупу, бо інакше вона може пригоріти.
Додаємо сіль і цукор за смаком та на маленькому вогні під кришкою варимо кашу протягом 30 хвилин.
Тільки після цього добре перемішуємо кашу, щоб кубики гарбуза перетворилися на пюре. У кінці додаємо до гарбузової каші шматочок вершкового масла, ще раз усе перемішуємо і одразу подаємо до столу.