Ідеальна квашена капуста: "Мастер Шеф" Литвинова поділилася простим і швидким рецептом
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати смачнющу квашену капусту "пелюстка".
"Та ще й рожева, схожа на прекрасну хризантему! Смачна настільки, що не можна відірватись! Готувати цю смакоту суто задоволення. Швидко, просто, а користь від страви безумовно велика", — радить "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- капуста - 2 шт. (3- 3,5 кг)
- буряк - 1 шт. (250-300 г)
- насіння коріандру - 20 г
- лавровий лист
- розсіл з огірків - 2 л (його можна купити на ринку за 2 грн)
- розсіл - 1 л окропу + 30 г солі
"Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розрізає капусту навпіл, потім половинки знову навпіл, а потім на скибки, щоб вони трималися качана та не розпадалися. Щоб подивитися відео, проскрольте вниз.
Шматки капусти акуратно складаємо в каструлю, заливаємо окропом, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Після цього зливаємо воду.
В посуд, де будете маринувати капусту (в банку, або можна в цій самій каструлі), викладаємо на дно половину нарізаного кубиком буряку, лаврове листя, коріандр, потім викладаємо всю капусту, а зверху решту буряку.
Далі "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова заливає капусту розсолом з огірків. В 1 літрі окропу розчиняємо 30 г солі й цим розсолом також заливаємо капусту
Прикриваємо ємність кришкою (не дуже щільно) та лишаємо при кімнатній температурі до ознаків бродіння — у зірки "Мастер Шеф" на це пішло 5 днів.