Ідеальна морква по-корейськи: простий рецепт від переможця "Мастер Шеф"
Переможець кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський (Пава) показав, як у домашніх умовах приготувати смачну моркву по-корейськи.
Готується морква по-корейськи дуже просто та швидко, а виходить значно дешевше та смачніше, ніж магазинна.
Щоб приготувати ідеальну моркву по-корейськи, для заправки на 1 кг моркви "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський бере такі інгредієнти:
- 7-8 зубчиків часнику
- 5 ст.л. оцту
- 1 ч.л. меленого коріандру
- 3 ст.л. цукру
- 1 ч.л. солі
- 1 ч.л. меленого чорного перцю
- 120 г олії
Очищену моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
Щоб приготувати заправку, "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський пропонує два варіанти: або одразу одразу додаємо інгредієнти в миску до моркви, або спершу окремо робимо заправку, а потім додаємо її до моркви.
Дехто для приготування моркви по-корейськи розігріває олію, але переможець "Мастер Шеф" цього не робить, і виходить не менш смачно.
Змішуємо натертий або вичавлений через прес часник, мелений коріандр, сіль, перець, оцет, олію та цукор. Добре перемішуємо моркву, щоб маринад вкривав усі шматочки.
Моркву по-корейськи "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський перекладає в контейнер або банку та лишає на три-чотири години в холодильнику. За цей час вона добре промаринується та вийде неймовірно смачною.