Ідеальні кабачкові оладки: "Мастер Шеф" Ярославський розкрив фірмовий рецепт
Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився простими секретами, завдяки яким оладки з цукіні чи кабачка виходять не лише смачними, а й красивими.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський наголосив, що його головний секрет у приготуванні оладок – побільше зелені, і використовувати можна будь-яку улюблену.⠀
Для приготування оладок із цукіні нам знадобиться:
- 220 г цукіні чи кабачка
- 25 г листя шпинату (або іншої зелені)
- 10 г петрушки чи іншої зелені
- цибуля (можна брати білу, ріпчасту, шалот або білу частину зеленої) - 25 г
- яйце - 1 шт. (велике)
- борошно - 40 г
- сіль - 4 г
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський відзначив, що пшеничне борошно за бажанням можна замінити на вівсяне, але його треба брати не 40 г, а 80, і готовому тісту треба дати постояти 20-30 хвилин, щоб борошно набухло.
Цукіні "Мастер Шеф" Володимир Ярославський нарізає на довільні шматки та разом із цибулею та зеленню подрібнює в блендері. Важливо: не перебивати овочі в однорідну кашу, а просто на дрібні шматочки.
Додаємо яйце, борошно, сіль і перемішуємо. Смажимо оладки на розігрітій пательні з олією на середньому вогні, викладаючи тісто ложкою тоненьким шаром, до румʼяності з обох боків. Оладки виходять дуже ніжними, тому перевертаємо обережно.