Ідеальний десерт: простий рецепт домашніх кексів від переможниці "Мастер Шеф" Глінської
Переможниця та екс-суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати домашні мафіни з ягодами та хрусткою крихтою.
Рецепт дуже простий та універсальний, ягоди можна додавати різні, або ж взагалі робити мафіни без них. Для приготування мафінів "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти (у розрахунку на 12 шт.):
- яйця - 2 шт.
- цукор - 100 г
- олія рафінована - 100 г
- борошно - 200 г
- розпушувач - 5 г
- кефір або білий йогурт без цукру - 100 г
- ванільний цукор - за бажанням
- малина (свіжа чи заморожена) - 70 г
- лохина (свіжа чи заморожена) - 70 г
Крім того, для хрусткої крихти нам знадобиться:
- борошно - 50 г
- цукор - 50 г
- вершкове масло - 30 г
Щоб приготувати тісто для мафінів, спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує яйця з цукром, ванільним цукром, олією та кефіром або білим йогуртом. Після цього додаємо борошно з розпушувачем і перемішуємо тісто до однорідності.
У кінці додаємо до тіста свіжі або заморожені (розморожувати їх не потрібно) ягоди та перемішуємо тісто лопаткою.
Для хрусткої крихти "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує в мисці борошно з цукром, далі додає холодне вершкове масло, нарізане на кубики, та швидко розминає пальцями до стану крихти.
Тісто з ягодами "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська викладає в форми для мафінів, заповнюючи їх на 2/3 висоти, а зверху посипає крихтою.
Випікати мафіни треба в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин (найкраще підійде режим нижнього підігріву + конвекція або просто конвекція).