Ідеальний форшмак по-одеськи: шеф-кухар показала правильний рецепт
Шеф-кухар Валентина Кущ показала максимально автентичний рецепт форшмаку, яким із нею поділилилася шефиня одного одеського ресторану.
Щоб приготувати смачний форшмак, нам знадобляться такі інгредієнти:
- оселедець - 2 шт.
- яйця (варені круто) - 2 шт.
- яблуко (кисле) - 1 шт.
- цибуля - 1 маленька
- масло вершкове - 70-90 г
- булочка біла без скоринки - 1 шт.
- молоко для замочування
"Оселедчика краще брати слабої солі, а ще краще дунайку. Взагалі сюди підходить оселедець не першого сорту, а як кажуть одесити «ржавий»", – відзначила шеф-кухар.
Оселедець чистимо та дрібно нарізаємо ножем. У крайньому разі можна пропустити оселедець через мʼясорубку, але не перебиваємо блендером.
"Я спочатку надрізаю по хребту, знімаю шкіру і вже потім зрізаю голову і дістаю нуторощі. Чистимо від кісток і нарізаємо філе. Рубимо його мілко ножем", – пояснила шеф-кухар.
Булочку замочуємо в молоці, а потім віджимаємо від зайвої рідини. Яблуко чистимо від шкірки та натираємо на дрібній тертці. Якщо яблуко не кисле, то в кінці за смаком можна додати в форшмак трішки лимонного соку. Цибулю та варені яйця також дрібно натираємо.
Змішеємо подрібнений оселедець, яблуко, булочку, цибулю, яйця, мʼяке вершкове масло та перемішуємо до однорідності. Подавати форшмак найкраще з тостами з чорного хліба.