Ідеальний маринад до мʼяса: шеф-кухар розкрила рецепт смачного шашлику
Рецептом дуже простого, але ідеального маринаду для шашлику зі свинини поділилася шеф-кухар Валентина Кущ.
"Тут як з борщем, у кожного свій маринад. Я любитель класики, тільки цибуля і мінімум спецій, але цей варіант підходить тільки тоді, коли у Вас дійсно класне мʼясо. Для всього іншого придумані маринади", – пояснила шеф-кухар.
Для маринаду на 2 кг свинячого ошийка нам знадобиться:
- цибуля ріпчаста - 1 кг
- тан (або айран) - 1 л
- коріандр - гарна дрібка (трішки більше столової ложки)
- сіль і перець - за смаком
"За бажанням можна додати трішки паприки, зіри і сумаху. Додаю це все, але не багато", – відзначила шеф-кухар.
Мʼясо для шашлику найкраще нарізати невеликими шматками, ідеальний розмір – як мʼячик для пінг-понгу. Цибулю чистимо та нарізаємо напівкільцями, добре підсолюємо та розминаємо руками, щоб вона пустила сік.
Додаємо нарізану цибулю до мʼяса та ще раз добре розминаємо все. Додаємо мелений перець, коріандр, спеції за бажанням, заливаємо все таном і лишаємо маринувати мінімум на 4 години. Важливо: солити саме мʼясо потрібно лише перед смаженням.
Щільно та рівномірно нанизуємо замариноване мʼясо на шампури. Коли дрова чи вугілля прогорять, тоді починаємо смажити мʼясо, не на вогні, а на жару, до румʼяності з усіх боків.