Ідеальний перекус: "Мастер Шеф" Литвинова поділилася рецептом смачних і корисних чипсів
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як самостійно приготувати яблучні чипси. Це дуже простий у приготуванні, смачний і корисний перекус.
"Мастер Шеф" Литвинова відзначила, що це чудовий спосіб врятувати примʼяті яблука, які швидко зіпсуються. Порівняно з цінами на такі чипси в магазинах, приготування в домашніх умовах допоможе заощадити кошти.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- яблука - 2 кг
- лимонна кислота - 2 ч. л.
- 2-3 л води
"Готувати їх просто. Краще мати сушарку чи дегідратор. Вона економніше споживає електроенергію в порівнянні з духовкою", - додала "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.
Яблука чистимо від насіння та шкірки та нарізаємо на однакові скибочки приблизно 3 мм товщиною.
Лимонну кислоту розчиняємо в воді та одразу викладаємо туди нарізані яблука, щоб вони не темнішали. Присмак лимонної кислоти не відчуватиметься, а зовнішній вигляд яблук буде збережено.
Обтрушуємо зі шматочків яблук воду та викладаємо в сушарку не надто щільно один до одного, щоб не злипалися. Сушимо яблука за температури 60 градусів 12-13 годин.
Аби перевірити готовність, "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розламує вистиглу чипсу навпіл: якщо вона хрустка - готово, якщо ні - досушуємо яблучні чипси ще 1-2 години – це залежить від сорту яблук.