Ідеальний соус: суддя "Мастер Шеф" Ярославський розкрив простий рецепт солоної карамелі
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як самостійно приготувати солону карамель.
"Соус, який обожнюю додавати і до медівника, і до наполеона, і просто до свіжих млинців. Приблизну пропорцію підгледів ще давно у мого французького шефа, а вже для себе «підправив» грами і ділюсь ось з вами!", – пише "Мастер Шеф" Ярославський.
Для приготування солоної карамелі суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере інгредієнти в такій пропорції:
- 100 г вершкового масла 82.5%
- 150 г цукру
- 300 г вершків 30%
- 30 г молока
- 7-8 г солі
Вершкове масло і цукор "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поміщає в сотейник і ставить на великий вогонь.
"Нагріваю, постійно помішую деревʼяною лопаткою. Спочатку суміш починає пінитись, потім масло та цукор розшаровується, потім починається змінюватись колір у сторону потемніння.❗️На цьому етапі будьте обережними - температури високі і суміш у сотейнику стає на вигляд дуже рідкою", – пояснює "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.
Коли колір маси стане насиченим карамельним, додаємо в сотейник теплі вершки та молоко. Суміш буде кипіти та пінитися - її треба постійно помішувати. Додаємо сіль і варимо карамель ще приблизно 5 хвилин, щоб вона трішки уварилася.
Гарячу карамель проціджуємо через сито, аби не було грудочок, а потім накриваʼмо плівкою та лишаємо охолоджуватися.