Ідеальний зимовий десерт із мандаринами: фіналіст "Мастер Шеф" дав простий і цікавий рецепт
Цього разу на своїй сторінці в Instagram фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати легкий і смачний меренговий рулет із мандаринами.
Для приготування меренги "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:
- яєчні білки - 190 г
- лимонний сік - 10 г
- сіль - 2 г
- цукор - 250 г
- крохмаль кукурудзяний - 25 г
Для крему:
- крем-сир - 150 г
- вершки жирні - 100 г
- цукрова пудра - 20 г
- ванільний цукор - 10 г
Також нам знадобляться 300 г мандаринів, але їх можна замінити на будь-які інші фрукти чи ягоди.
Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько поєднує білки з лимонним соком і сіллю та збиває цю суміш на малій швидкості до утворення піни.
Далі в два-три підходи додаємо цукор, трохи збільшуємо швидкість та збиваємо до густих стійких піків. У кінці додаємо крохмаль і на малій швидкості перемішуємо, щоб він рівномірно розійшовся по всій масі меренги.
"Викладаємо на силіконовий килимок чи пергамент і відправляємо в розігріту духовку на 130 градусів. Випікаємо в режимі верх-низ з вентилятором 30-35 хв. Після дістаємо і даємо охолонути", – пояснює "Мастер Шеф" Микола Люлько.
Для приготування крему просто збиваємо крем-сир із вершками, цукровою пудрою та ванільним цукром.
Змащуємо кремом той бік меренги, який лежав на пергаменті, рівномірно розкладаємо дольки мандаринів і закручуємо рулет.
"Мастер Шеф" Микола Люлько радить перед подачею поставити меренговий рулет на декілька годин у холодильник.