Ідеальний зимовий десерт: суддя "Мастер Шеф" Ярославський дав швидкий рецепт лимонного печива
Цього разу на своїй сторінці в Instagram суддя шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати ніжне зимове лимонне печиво.
Для приготування печива "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- цукор - 150 г
- вершкове масло 82.5% - 80 г
- цедра 1 великого лимону
- ванільний цукор - 5 г
- лимонний сік - 35 г
- яйця - 2 шт.
- борошно - 250 г
- розпушувач - 10 г
- цукрова пудра для паніровки
Щоб приготувати крем (лимонний курд), беремо:
- 1 велике яйце
- 60 г цукру
- 60 г лимонного соку
- цедра 1 лимона
- 50 г вершкового масла
Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський змішує розмʼякшене вершкове масло з яйцем, цукром, лимонним соком і цедрою. Далі додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо мʼяке тісто. Лишаємо тісто на 30 хвилин або на годину в холодильнику, аби воно охололо.
Щоб приготувати лимонний курд, просто змішуємо яйце, цукор, сік і цедру лимона, вершкове масло та доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи. Крем також лишаємо охолоджуватися.
Якщо не захочете возитися з приготуванням курду, то можна замінити його на будь-який джем чи варення, або ж взагалі приготувати печиво без начинки.
З охолодженого тіста "Мастер Шеф" Володимир Ярославський робить кульки, обвалює їх у цукровій пудрі та викладає на деко, застелене пергаментом. У середині кожної кульки робимо невелике заглиблення і викладаємо туди лимонний курд.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський випікає лимонне печиво в розігрітій до 185 градусів духовці протягом 10-11 хвилин.