Ідеально до чаю чи кави: простий рецепт домашнього вівсяного печива з шоколадом
Кулінарна блогерка Юлія Мікуліч у себе в Instagram поділилася простим рецептом домашнього вівсяного печива, а щоб було ще смачніше, додала до нього шоколад.
Для приготування домашнього вівсяного печива з шоколадом нам знадобиться (у розрахунку на 10 шт.):
- вершкове масло - 75 г
- цукор - 90 г
- ванільний цукор - 10 г
- яйце - 1 маленьке
- вівсяні пластівці - 125 г
- борошно - 90 г
- розпушувач - 1 ч.л
- чорний шоколад - 60 г
Спершу мʼяке масло збиваємо з цукром і ваніллю до кремової маси. Слідом додаємо яйце та збиваємо до однорідності. Додаємо борошно з розпушувачем і знову перемішуємо до однорідності.
Після цього додаємо до тіста вівсяні пластівці, якщо хочете, щоб печиво мало ніжнішу текстуру, попередньо перебийте вівсянку в блендері. Також додаємо подрібнений шоколад і знову все перемішуємо.
"Тісто має бути м’яке та може трохи липнути. Якщо буде дуже липке, то можете підсипати ще борошна. Але не багато. Краще поставте його на якийсь час в холодильник, тісто охолоне та перестане липнути до рук", – радить кулінар.
З тіста формуємо кульки масою приблизно 50 г та викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, на відстані одна від одної. Випікаємо вівсяне печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин. Спершу печиво буде мʼяким, але коли охолоне, стане щільнішим.