Із дивовижним смаком: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як просто зробити вдома солодкий зефір
На своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити вдома зефір із ягідним та фруктовим пюре. Кулінар також дала кілька корисних порад для покращення смаку десерту.
Інгредієнти:
- 70 г білка
- 70 г цукру (1 частина) (3,5 ст. л. без гірки)
- 270 г цукру (2 частина) (13,5 ст. л. без гірки)
- 100 мл води (0,5 склянки)
- 20 мл лимонного соку (4 ч. л.)
- 130 г полуничного пюре
- 100 г яблучного пюре
- 10 г агар-агара (сила геля 1100-1200) (2 ст. л. без горки)
Технологія приготування:
Приготуємо сироп: У сотейник додаємо другу частину цукру, полуничне та яблучне пюре, лимонний сік, воду та агар-агар. Помішуємо та готуємо сироп до 105 градусів, постійно перемішуючи, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.
Приготуємо меренг: Збиваємо білок до появи піни. Додаємо першу частину цукру та продовжуємо збивати до утворення меренги.
Об'єднаємо сироп і меренгу: "Мастер Шеф" Глинська ділиться, тонким струмком додаємо готовий сироп у меренгу, продовжуючи збивати. Доводимо масу до температури 47-48 градусів.
Формуємо зефір: Переносимо масу в мішок кондитерський з насадкою «закрита зірка», діаметром 8 мм, і видавлюємо зефірні половинки на пергамент. Залишаємо при кімнатній температурі на 10-12 годин для стабілізації.
Обсипаємо цукровою пудрою: Після стабілізації обсипаємо тонким шаром цукрової пудри. Об'єднуємо половинки зефіру в пари, обвалюємо у цукровій пудрі, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.