Із дивовижним смаком: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як просто зробити вдома солодкий зефір

Із дивовижним смаком: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як просто зробити вдома солодкий зефір

На своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити вдома зефір із ягідним та фруктовим пюре. Кулінар також дала кілька корисних порад для покращення смаку десерту.

Інгредієнти:

  • 70 г білка
  • 70 г цукру (1 частина) (3,5 ст. л. без гірки)
  • 270 г цукру (2 частина) (13,5 ст. л. без гірки)
  • 100 мл води (0,5 склянки)
  • 20 мл лимонного соку (4 ч. л.)
  • 130 г полуничного пюре
  • 100 г яблучного пюре
  • 10 г агар-агара (сила геля 1100-1200) (2 ст. л. без горки)

Технологія приготування:

Приготуємо сироп: У сотейник додаємо другу частину цукру, полуничне та яблучне пюре, лимонний сік, воду та агар-агар. Помішуємо та готуємо сироп до 105 градусів, постійно перемішуючи, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.

Приготуємо меренг: Збиваємо білок до появи піни. Додаємо першу частину цукру та продовжуємо збивати до утворення меренги.

Об'єднаємо сироп і меренгу: "Мастер Шеф" Глинська ділиться, тонким струмком додаємо готовий сироп у меренгу, продовжуючи збивати. Доводимо масу до температури 47-48 градусів.

Формуємо зефір: Переносимо масу в мішок кондитерський з насадкою «закрита зірка», діаметром 8 мм, і видавлюємо зефірні половинки на пергамент. Залишаємо при кімнатній температурі на 10-12 годин для стабілізації.

Обсипаємо цукровою пудрою: Після стабілізації обсипаємо тонким шаром цукрової пудри. Об'єднуємо половинки зефіру в пари, обвалюємо у цукровій пудрі, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Чізкейк з гарбузом та прянощами: затишний смак осені з простим рецептом

Які сидерати посіяти в теплиці восени: відновлять родючість ґрунту

Ніжні бендерики з м'ясом: ідеальний рецепт для сімейної вечері

Коли та як краще обрізати плодові дерева у жовтні: поради садівників

Повернення коштів за газ: всі нюанси, які потрібно знати кожному українцю

Королева мечів і Туз мечів: тарологиня розповіла, чи буде Україна в НАТО

Їй було 13, а вона на 25 років старша: шкільна вчителька одружилася зі своєю "зразковою" ученицею

Як виростити на підвіконні розмарин: найпростіший метод від господинь

Боєць "Азову" розкритикував українців за недостатню мобілізацію

Рецепт домашніх цукерок із горіхами від переможниці "Мастер Шеф": краще за магазинні

Ох Заливако і проморгав: переможниця шоу "Холостяк" перетворилася на жінку-вамп

Доктор Комаровський розповів, чи небезпечно сидіти на холодному: на що слід звернути увагу

Концерти, спортзали, ресторани: облав ТЦК на ухилянтів побільшає

Армія рф застосовує нову тактику на Вугледарському напрямку: військовий експерт розповів про небезпеку прориву окупантів

Цитрусові розорять гаманці: "осінні" ціни на апельсини, мандарини та лимони