Із яблучною начинкою: рецепт ніжного чизкейку від переможниці "Мастер Шеф"
Переможниця кулінарного шоу "Мастер Шеф - 12" Валерія Матрохіна показала, як приготувати ніжний чизкейк із яблучною начинкою та хрусткою посипкою.
Для основи чизкейку зірка "Мастер Шеф" змішує 350 г звичайного печива з какао, подрібненого в крихту, та 150 г розтопленого вершкового масла. Викладаємо цю суміш у форму, формуючи дно та бортики чизкейку, та відправляємо в холодильник.
Щоб приготувати крамбл (крихту, якою прикрашатимемо чизкейк зверху), "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере:
- масло вершкове розтоплене - 55 г
- борошно - 50 г
- цукор - 50 г
- вівсяні пластівці - 20 г
Змішуємо всі інгредієнти для крамблу та відправляємо суміш у холодильник.
Для яблучної начинки нам знадобляться:
- яблука - 3 шт. великого розміру
- цукор - 50 г
- кориця - 1 ч.л.
- крохмаль кукурудзяний - 2 ч.л.
- вода - 3 ст.л.
Для сирної маси "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна збиває до однорідності:
- сир кисломолочний жирний - 350 г
- вершковий сир (типу Філадельфія) - 350 г
- йогурт грецький - 100 г
- яйця - 3 шт. (великі)
- цукор - 75 г
- ваніль - 1 ч.л.
- кориця - 0,5 ч.л.
- мускатний горіх - 1/4 ч.л.
Яблука "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна нарізає слайсами та викладає на пательню чи в сотейник разом із цукром, крохмалем, водою та корицею. Готуємо на середньому вогні до мʼякості яблук і загустіння маси. Даємо начинці охолонути.
Тепер збираємо чизкейк: на основу виливаємо сирну масу, на неї викладаємо яблучну начинку, а зверху посипаємо все крамблом. Випікаємо чизкейк при 160 градусах приблизно 60-70 хвилин.