Із картоплею або мʼясом: простий рецепт смажених пиріжків від фіналістки "Мастер Шеф"
Суперфіналістка кулінарного шоу "Мастер Шеф - 13" Альона Московченко показала, як приготувати домашні смажені пиріжки з двома видами начинок.
Спершу робимо опару. Для цього "Мастер Шеф" Альона Московченко в мисці змішує 280 г води, 25 г живих дріжджів, 30 г цукру та 150 г борошна та залишає суміш на пів години для підйому.
Далі до опари додаємо ще 280 г борошна, одне яйце, 10 г солі та ложкою перемішуємо тісто до однорідності. Тісто вийде досить липким, просто накриваємо його та лишаємо підходити на одну годину.
Коли тісто підросте, зірка "Мастер Шеф" припилює стіл 50 г борошна, руки змащує олією та обминає тусто, щоб воно не липло до рук. На столі підмішуємо тісто, щоб воно стано пухких і не липким. Залишаємо тісто ще на 30 хвилин, а тим часом готуємо начинки.
"Мастер Шеф" Альона Московченко приготувала дві начинки. Для першої нам знадобиться:
- картопля - 400 г
- гриби - 100 г
- бекон - 100 г
- цибуля - 1 маленька
- олія, вершкове масло, спеції - за смаком
Картоплю відварюємо до готовності, розминаємо в пюре та змішуємо зі смаженими беконом, грибами та цибулею.
Для другої начинки зірка "Мастер Шеф" просто змішує:
- фарш (свинячий чи яловичий) - 300 г
- цибуля (натерта) - 1 середня
- петрушка (дрібно нарізана) - пів пучка
- сіль, перець, цукор - за смаком
- вода (холодна) - 50 г
Тісто ділимо на кульки масою приблизно 25 г (вийде 35 маленьких пиріжечків), формуємо з них кружечки, викладаємо начинку та защипуємо краї. Сформовані пиріжки викладаємо на припилену борошном поверхню.
Смажимо пиріжки у великій кількості олії до золотистості з обох боків.