Із хрусткою цибулею: фіналістка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати печінку
Суперфіналістка дванадцятого сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як смачно приготувати телячу печінку з хрусткою цибулею.
За цим рецептом теляча печінка готується швидко, але виходить дуже ніжною, а поєднання з цибулею, обсмаженою до хрусткості, робить її ще смачнішою та додає цікавої текстури.
⠀
Для цього рецепту на 0,5 кг телячої печінки "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- трохи молока для вимочування печінки
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- яєчний жовток - 1 шт.
- борошно - 50 г
- масло вершкове - 30 г
- сіль і мелений перець - за смаком
- паприка - 1 ч.л.
- олія для смаження
Телячу печінку "Мастер Шеф" Ольга Рябенко зачищає від плівки та нарізає тонкими слайсами. Нарізану печінку складаємо в миску, заливаємо молоком і лишаємо на 30 хвилин, тоді вона буде максимально ніжною та без гіркоти.
Цибулю зірка "Мастер Шеф" нарізає півкільцями, додає до неї яєчний жовток, борошно та добре перемішує, щоб кляр вкрив шматочки цибулі.
На розігрітій сковороді розтоплюємо шматочок масла, викладаємо печінку та починаємо її смажити на сильному вогні. Додаємо паприку, сіль, перець за смаком та готуємо, постійно помішуючи, приблизно 8-10 хвилин.
Цибулю в клярі обсмажуємо в достатній кількості сильно розігрітої олії до золотистості та хрусткості. Готову печінку "Мастер Шеф" Ольга Рябенко викладає на тарілку, а зверху додає смажену цибулю.