Із мʼясом і грибами: рецепт ідеальних голубців від фіналістки "Мастер Шеф"
Суперфіналістка тринадцятого сезону шоу "Мастер Шеф" Альона Московченко показала, як приготувати смачнющі голубці з квашеної капусти з мʼясом і грибами.
Щоб приготувати голубці, зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- фарш яловичий - 250 г
- фарш свинячий - 250 г
- рис (Камоліно) – 150 г
- гриби (будь-які) - 100 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- помідори (бланшуємо та перебиваємо блендером до однорідності) - 150 г
- петрушка - невеликий пучок
- вершки жирні - 50 г
- капуста - (крижавки) – 1 головка (приблизно 1,3 кг)
- сіль, мелений перець, цукор - на смак
Крім того, для соусу нам знадобиться:
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 1 зубчик часнику
- 500 мл томатного соку
- 100 мл води
- сіль і спеції - на смак
Рис зірка "Мастер Шеф" одразу заливає окропом і лишає на 15 хвилин, щоб він пропарився. Потім зливаємо воду.
Гриби нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії, солимо та перчимо. Обсмажені гриби додаємо до фаршу.
Цибулю нарізаємо дрібно, моркву натираємо на крупній тертці. На тій же сковороді з невеликою кількістю олії обсмажуємо до прозорості цибулю, потім додаємо моркву. Додаємо вершки, подрібнені помідори та тушкуємо протягом кількох хвилин.
До фаршу з грибами додаємо рис, овочеву масу та дрібно нарізану петрушку, за смаком солимо та перчимо.
Квашену капусту, щоб голубці потім не були жорсткими, "Мастер Шеф" Альона Московченко на годину замочує в холодній воді. Потім розбираємо головку капусти на листки.
Для соусу обсмажуємо нарізану цибулю з морквою та часником, потім вливаємо томатний сік із водою та тушкуємо приблизно 10 хвилин на середньому вогні, додаємо сіль і спеції.
Формуємо голубці, викладаємо їх у форму для запікання, заливаємо соусом, накриваємо кришкою та готуємо в розігрітій до 250 градусів духовці приблизно пів години. Потім зменшуємо температуру до 160 градусів і готуємо ще годину. В кінці зірка "Мастер Шеф" знімає кришку, щобю голубці трохи зарумʼянилися зверху.