Із мʼясом і грибами: рецепт ідеальних голубців від фіналістки "Мастер Шеф"

Із мʼясом і грибами: рецепт ідеальних голубців від фіналістки "Мастер Шеф"

Суперфіналістка тринадцятого сезону шоу "Мастер Шеф" Альона Московченко показала, як приготувати смачнющі голубці з квашеної капусти з мʼясом і грибами.

Щоб приготувати голубці, зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:

  • фарш яловичий - 250 г
  • фарш свинячий - 250 г
  • рис (Камоліно) – 150 г
  • гриби (будь-які) - 100 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • помідори (бланшуємо та перебиваємо блендером до однорідності) - 150 г
  • петрушка - невеликий пучок
  • вершки жирні - 50 г
  • капуста - (крижавки) – 1 головка (приблизно 1,3 кг)
  • сіль, мелений перець, цукор - на смак

Крім того, для соусу нам знадобиться:

  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 1 зубчик часнику
  • 500 мл томатного соку
  • 100 мл води
  • сіль і спеції - на смак

Рис зірка "Мастер Шеф" одразу заливає окропом і лишає на 15 хвилин, щоб він пропарився. Потім зливаємо воду.

Гриби нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії, солимо та перчимо. Обсмажені гриби додаємо до фаршу.

Цибулю нарізаємо дрібно, моркву натираємо на крупній тертці. На тій же сковороді з невеликою кількістю олії обсмажуємо до прозорості цибулю, потім додаємо моркву. Додаємо вершки, подрібнені помідори та тушкуємо протягом кількох хвилин.

До фаршу з грибами додаємо рис, овочеву масу та дрібно нарізану петрушку, за смаком солимо та перчимо.

Квашену капусту, щоб голубці потім не були жорсткими, "Мастер Шеф" Альона Московченко на годину замочує в холодній воді. Потім розбираємо головку капусти на листки.

Для соусу обсмажуємо нарізану цибулю з морквою та часником, потім вливаємо томатний сік із водою та тушкуємо приблизно 10 хвилин на середньому вогні, додаємо сіль і спеції.

Формуємо голубці, викладаємо їх у форму для запікання, заливаємо соусом, накриваємо кришкою та готуємо в розігрітій до 250 градусів духовці приблизно пів години. Потім зменшуємо температуру до 160 градусів і готуємо ще годину. В кінці зірка "Мастер Шеф" знімає кришку, щобю голубці трохи зарумʼянилися зверху.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків