Із мʼясом і рисом: зірка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющих фаршированих буряків
Суперфіналістка кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як приготувати неймовірно смачні фаршировані буряки з мʼясною начинкою.
Це дуже проста в приготуванні страва, яка приємно здивує ваших рідних і гостей.
Щоб приготувати фаршировані буряки, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- буряки – 8 шт. середнього розміру
- цибуля ріпчаста - 1 велика
- олія - 2 ст.л.
- фарш - 300 г
- сіль і перець - за смаком
- селера разом із зеленню - 4 стебла
- сік одного лимона
- капуста (найкраще підійде молода або савойська) - 250 г
- вода - 400 г
Спочатку "Мастер Шеф" Ольга Рябенко готує буряк: його можна або зварити, або почистити, загорнути в фольгу та запекти до готовності в духовці при 200 градусах (приблизно 1,5 години).
З готовий буряків вирізаємо серединки, як на відео, щоб було місце для начинки. Серединки буряка дрібно нарізаємо, їх ми також додамо до начинки.
Цибулю нарізаємо кубиками та обсмажуємо на розігрітій пательні з олією. Слідом додаємо мʼяскний фарш, сіль і смажимо до готовності.
Рис промиваємо та додаємо до мʼяса. Також додаємо дрібно нарізану зелень селери, половину серединок буряка, сіль, перець, сік половинки лимона і все перемішуємо. "Мастер Шеф" Ольга Рябенко відзначила, що соус має вийти кисло-солодким.
Нарізаємо капусту, селеру та викладаємо їх на дно каструлі, в якій будемо тушкувати буряки. Туди ж "Мастер Шеф" Ольга Рябенко додає другу половину нарізаних серединок буряка.
Начиняємо буряки фаршем та ставимо в каструлю. Підсолюємо, додаємо сік половинки лимона, вливаємо воду та тушкуємо фаршировані буряки під кришкою на малому вогні приблизно годину.