Із соусом найкраще: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт класичного жульєна з куркою
Переможниця та колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася рецептом класичного жульєна з куркою та грибами.
Інгредієнти:
Для жульєна:
- Куряче стегно – 3-4 шт.
- Печериці - 400 г
- Цибуля - 1 шт.
- Сіль та перець - за смаком
- Твердий сир – 100 г
- Рослинна олія - для смаження
Для соусу Бешамель:
- Вершкове масло - 15 г
- Борошно - 15 г
- Вершки жирністю 10-20% (холодні) – 250 мл
- Сіль та мускатний горіх - за смаком
Приготування:
Наріжте курячі стегна невеликими шматочками. Печериці наріжте також невеликими шматочками. Цибулю дрібно наріжте кубиками, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. Розігрійте сковороду з олією. Обсмажуйте цибулю до прозорості, потім додайте гриби. Смажте до випаровування зайвої вологи.
Додайте курячі шматочки до цибулі та грибів, посоліть і поперчіть до смаку. Смажте ще 5 хвилин до готовності курки.
У невеликому сотейнику розтопіть вершкове масло. Додайте борошно і добре перемішайте. Прогрівайте суміш протягом 1 хвилини, потім влийте третину холодних вершків і перемішайте. Поступово додайте вершки, що залишилися, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Доведіть до кипіння соус, тримайте на плиті ще 30-40 секунд після закипання, потім зніміть з вогню. Додайте мускатний горіх та сіль за смаком. Змішайте приготований соус Бешамель із куркою та грибами.
Викладіть суміш у формочки для жульєна. Посипте тертим сиром зверху. Запікайте у розігрітій до 200 градусів духовці до утворення золотистої скоринки, порадила "Мастер Шеф" Глинська.