Із таким кремом медовик вийде нереально смачним: зірка "Мастер Шеф" дала особливий рецепт
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати цитрусовий медовик. Рецепт насправді дуже простий, а тортик виходить неймовірно смачним і ніжним.
Для медового тіста "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- гречаний мед - 150 г
- цукор - 150 г
- вершкове масло жирністю 82% - 100 г
- яйце - 1 шт.
- сода - 6 г
- цедра апельсина, кориця
- борошно - 370 г
Для цитрусового крему:
- лимонний сік - 60 мл
- апельсиновий сік - 125 мл
- цедра лимона, цедра апельсина
- яйця - 3 шт.
- кукурудзяний крохмаль - 20 г
- цукор - 50 г
- вершкове масло 82% - 100 г
- гречаний мед - 100 г
- сметана 25-30% - 400 г
Для декору нам знадобляться вершки 30% та цукати.
Спершу готуємо тісто. "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує масло з медом у ковші та прогріває суміш. Знімаємо суміш із вогню, додаємо цукор, соду, яйце та перемішуємо. Далі додаємо борошно, цедру, корицю та вимішуємо тісто.
Готове тісто ділимо на 6 рівних частин, кожну загортаємо в харчову плівку та відправляємо на 2 години в холодильник.
Охолоджене тісто "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розкачує на пергаменті, на кожному коржі робить проколи виделкою та випікає по черзі в розігрітій до 175 градусів духовці 4-5 хвилин. Ще гарячі коржі вирізаємо за формою (круглою розʼємною).
Для приготування крему змішуємо лимонний та апельсиновий фреш, цедру, яйця, крохмаль і перемішуємо все віничком. Ставимо на плиту та проварюємо суміш 1 хвилину. Потім знімаємо з вогню, додаємо мед, масло та перемішуємо. Додаємо сметану та збиваємо крем блендером до однорідності.
У формі збираємо торт, промазуючи коржі крмом, присипаємо торт крихтою з обрізків коржів та відправляємо його в холодильник на 8 годин. Готовий медовик "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська прикрашає збитими вершками та цукатами.