Кабачки в клярі "зайдуть" краще, ніж літній шашлик: рецепт, який хотіли б знати багато хто
Багато хто чекає літнього сезону не лише через фрукти та ягоди, але ще й овочі. У цей період вони свіжі та максимально корисні, особливо якщо з власної грядки.
Зокрема, влітку часто готують страви з кабачків - оладки, запіканки та багато іншого.
Якщо ви не хочете надто сильно "паритися" - зробіть кабачки в клярі, які нагадуватимуть м'ясо, наче відбивні, але при цьому не осядуть на боках завдяки своїй низькокалорійності. Великий плюс у тому, що приготування не займе багато часу.
Інгредієнти:
- 2 средних кабачка;
- 100 г будь-якого твердого сиру;
- 100 г панірувальних сухарів;
- 50 г борошна;
- 4 курячі яйця;
- 1 ч. л. сушеної петрушки;
- 1 год. л. перець;
- сіль, мелений чорний перець - на смак.
Як приготувати:
На нечищених кабачках зробити на них кілька смуг виделкою. Після цього нарізати кабачки тонкими пластинками в глибокий посуд, посолити, поперчити і залишити на 15 хвилин.
В окремому посудині змішати сир, петрушку, паприку та яйця. В іншому посудині змішати борошно з панірувальними сухарями.
Потрібно поперемінно опускати кожен кабачок спочатку в посудину з сиром, потім - в паніровку. Після цього потрібно обсмажити кабачки на попередньо розігрітій сковороді по 5 хвилин із кожного боку.
Раніше ми повідомляли, що настав час кабачків: рецепт овочевих котлеток, які сподобаються навіть м'ясоїдам.