Календар городника на березень 2024 року: коли садити капусту, огірки та інші овочі

Календар городника на березень 2024 року: коли садити капусту, огірки та інші овочі

Багато людей бояться садити щось на городі в березні, адже це ще досить холодний місяць. Але найчастіше ці страхи городників невиправдані. Ми розповімо, які овочісадити в березні, щоб отримати гарний урожай.

Думаєте, що ще рано починати працювати над весняним садом? Це точно не тому, що березень – ідеальний час, щоб отримати ті прохолодні овочі, які витримають прохолодну ранню весняну погоду в землі. Це також чудовий час, щоб посіяти різноманітне насіння в приміщенні, щоб воно було готове до ранньої посадки.

Вірте чи ні, але після того, як ви підготували грядки для них, ви можете почати сіяти насіння для багатьох прохолодних овочів у березні разом із бобами (або квасолею), які є одними з найвитриваліших овочів.

Також можна сіяти насіння моркви, а також буряка, листової капусти, цибулі-порею, брокколі, хрону, цикорію, ріпи. Цибуля також є чудовим раннім овочем для посадки в березні, а також шпинат (переконайтеся, що грунт збагачений органікою), горох, цибуля-шалот і пастернак. Ви також можете посіяти такі трави, як кріп, шніт-цибулю та коріандр, прямо в землю в березні або, якщо хочете, у контейнери.

Є багато овочів, які ви можете почати висівати в приміщенні (або в теплиці) у березні, включаючи брюссельську капусту, цвітну капусту, шпинат, кабачки та багаторічні трави (усі під накриттям), чилі, солодкий перець і селеру. Якщо у вас є теплиця, ви також можете зайнятися посівом огірків, корнішонів і насіння томатів.

Будь-яке насіння, яке ви починаєте вирощувати всередині та під укриттям, ви зможете висаджувати на відкритому повітрі через чотири-шість тижнів або, як правило, на початку-середині травня.

Ще один чудовий овоч, який можна почати сіяти в березні, — це листя салату, яке можна виростити в горщику або в теплиці. Ви також можете садити спаржу та ревінь, як тільки ваш ґрунт буде готовий, разом із цибулею-шалотом та часником, а також бульбами артишоку.

У нашому регіоні зазвичай купують попередньо вирощену розсаду, яку часто готують упаковками по 3, 4 або 6 штук, що дає вам змогу отримати перевагу в деяких видах холодних сезонних овочів. Не всі зазвичай доступні таким чином, але, безумовно, брокколі, капуста, цвітна капуста, брюссельська капуста, салат і цибуля. Придбання та завчасне використання цих попередньо вирощених саджанців мінімізує час посіву та підготовки, водночас отримуючи перевагу ранньою весною. Пам’ятайте, що рання посадка не означає, що ці прохолодні сезонні овочі «Морозостійкі», а насправді «Морозостійкі», що означає, що вони не витримають сильного заморожування, яке все ще ймовірно в лютому.

Можливо, ви будете трохи здивовані кількістю овочів, які витримають низьку березневу температуру, але подумайте: якщо ви почнете садити зараз, то миттєво отримаєте домашню свіжу їжу.

Джерело: evergreenofjc

Читайте також:

Цибуля виросте великою і солодкою: секрети посадки, про які знає не кожен

Урожай вас точно здивує: як виростити зелену цибулю прямо на підвіконні

Коли і як правильно сіяти насіння перцю на розсаду: хитрощі досвідчених дачників

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як виростити в квартирі огірки: українцям дали корисні поради

Кондратюк обурився облавами ТЦК на концертах

Шаманка Сейраш розповіла, для чого кремлю військові КНДР: «Хоче залучити…»

Металургія, аграрії, аутсорс та IT: експерт розповів, чим сьогодні Україна може бути цікава світу

Доктор Комаровський розповів, як позбутися шуму у вухах: три головні способи

Димитрієвська батьківська субота-2024: коли відмічають, яке значення і що треба нести до церкви

Перетворити ядерну зброю на цукор: експерт розповів, як Україні перемогти росію

Фінансова підтримка для дітей: які аліменти треба платити у 2024 році

Торт «Рафаелло» для всіх: без глютену та лактози доступний рецепт від "Мастер Шефа"

Українців можуть довічно позбавити прав: за яке порушення чекає найсуворіше покарання

Сейраш розповіла, чи дійсно західні партнери вимагають зниження мобілізаційного віку в Україні

Як виростити на підвіконні базилик: досвідчені господині розкрили секрет

ЄС погрожує припинити постачання електроенергії в Україну: поставили жорсткі вимоги

«Якщо не НАТО, то…»: військовий експерт розповів, який план Б має Україна

Удар розплати: експерт розповів, чи вдарить Ізраїль ракетами по Ірану