Картопля та інші страви стануть іще смачнішими: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт ідеального соусу
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував українцям рецепт ідеального соусу до картоплі, який готується дуже швидко та просто.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати соус тартар. Він чудово підходить до будь-яких рибних страв, картопляних, до різноманітних сендвічів і котлет.
Для приготування соусу тартар Володимир Ярославський із "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- яєчні жовтки - 2 шт.
- гірчиця зернами - 30 г
- сіль - 4 г
- цукор - 10 г
- олія (без запаху) - 300 г
- кріп - 10 г
- винний оцет - 5 г (можна замінити на лимонний сік)
- каперси - 20 г
- корнішони - 40 г
- свіжі огірки - 40 г
- грецький йогурт або сметана - 100-120 г
- зелена цибуля - 10 г
Але зі складом можна експериментувати, змінюючи пропорції та додаючи свої улюблені інгредієнти, наприклад, вʼялені томати, кілька крапель соусу барбекю або гострого соусу, перець, естрагон тощо.
Спершу починаємо готувати соус, як майонез. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський в одній мисці змішує жовтки з гірчицею, сіллю та цукром і віничком збиває до піни.
Після цього тонкою цівочкою починаємо додавати олію (в ідеалі брати олію виноградних кісточок, але підійде і оливкова, і соняшникова) та активно перемішуємо, щоб отримати емульсію.
Далі, коли додамо всю олію і соус загусне, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає оцет, подрібнені каперси, корнішони, свіжі огірки, кріп, зелену цибулю, а також йогурт чи сметану.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський відзначив, що соус одразу буде рідкуватим, але загусне в холодильнику. Максимально його смак розкриється через кілька годин після приготування.