Картопляні зрази по-новому вийдуть іще смачнішими: "Мастер Шеф" Литвинова дала оригінальний рецепт

Картопляні зрази по-новому вийдуть іще смачнішими: "Мастер Шеф" Литвинова дала оригінальний рецепт

Цього разу колишня суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати картопляні зрази з мʼясом у новому форматі.

Аби страва вийшла максимально корисною та без зайвого жиру, зірка "Мастер Шеф" вирішила не смажити зрази, а запекти їх у духовці.

"Ви таке точно ще не куштували! Легкі в приготуванні, не смажені, ніжні, неймовірно смачні картопляні зрази.😋 В цьому рецепті все про здорове харчування", – радить зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.

Для приготування картопляних зразів по-новому "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:

  • картопля - 5-6 шт. (700 г)
  • жовток - 1 шт.
  • вершкове масло - 40 г
  • кріп - 20 г
  • крохмаль - 1 ст.л.

Для начинки:

  • мʼясо свинини - 350 г
  • цибуля - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • часник - 3-4 зуб.
  • томатне пюре - 100 г
  • сіль і перець
  • сир моцарела - 70 г

Спершу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова готує начинку. Цибулю нарізаємо кубиком, а моркву натираємо на тертці. На розігрітій пательні з 1 ч.л. топленого вершкового масла обсмажуємо цибулю, додаємо дрібно натертий часник, моркву, томатне пюре та склянку гарячої води.

Поступово додаємо в пательню до засмажки свинячий фарш і тушкуємо його, розбиваючи лопаткою. Додаємо сіль, перець і готуємо мʼясне рагу до готовності.

Картоплю чистимо та відварюємо до готовності, розминаємо в пюре, додаємо вершкове масло та перемішуємо. Додаємо жовток і швидко вимішуємо, щоб не заварився, додаємо крохмаль і перекладаємо пюре в миску, щоб швидше охололо.

Коли пюре охолоне та трішки загустне, додаємо дрібно нарізаний кріп.

Вологими руками "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова робить із картопляної маси кульки, викладає їх на деко, застелене пергаментом. У середині кожної кульки робимо заглиблення та викладаємо туди мʼясну начинку.

Зверху викладаємо шматочки сиру моцарела та відправляємо наші зрази в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ