Картопляні зрази по-новому вийдуть іще смачнішими: "Мастер Шеф" Литвинова дала оригінальний рецепт
Цього разу колишня суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати картопляні зрази з мʼясом у новому форматі.
Аби страва вийшла максимально корисною та без зайвого жиру, зірка "Мастер Шеф" вирішила не смажити зрази, а запекти їх у духовці.
"Ви таке точно ще не куштували! Легкі в приготуванні, не смажені, ніжні, неймовірно смачні картопляні зрази.😋 В цьому рецепті все про здорове харчування", – радить зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.
Для приготування картопляних зразів по-новому "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- картопля - 5-6 шт. (700 г)
- жовток - 1 шт.
- вершкове масло - 40 г
- кріп - 20 г
- крохмаль - 1 ст.л.
Для начинки:
- мʼясо свинини - 350 г
- цибуля - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- часник - 3-4 зуб.
- томатне пюре - 100 г
- сіль і перець
- сир моцарела - 70 г
Спершу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова готує начинку. Цибулю нарізаємо кубиком, а моркву натираємо на тертці. На розігрітій пательні з 1 ч.л. топленого вершкового масла обсмажуємо цибулю, додаємо дрібно натертий часник, моркву, томатне пюре та склянку гарячої води.
Поступово додаємо в пательню до засмажки свинячий фарш і тушкуємо його, розбиваючи лопаткою. Додаємо сіль, перець і готуємо мʼясне рагу до готовності.
Картоплю чистимо та відварюємо до готовності, розминаємо в пюре, додаємо вершкове масло та перемішуємо. Додаємо жовток і швидко вимішуємо, щоб не заварився, додаємо крохмаль і перекладаємо пюре в миску, щоб швидше охололо.
Коли пюре охолоне та трішки загустне, додаємо дрібно нарізаний кріп.
Вологими руками "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова робить із картопляної маси кульки, викладає їх на деко, застелене пергаментом. У середині кожної кульки робимо заглиблення та викладаємо туди мʼясну начинку.
Зверху викладаємо шматочки сиру моцарела та відправляємо наші зрази в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.