Картопляні зрази по-новому вийдуть іще смачнішими: "Мастер Шеф" Литвинова дала оригінальний рецепт

Картопляні зрази по-новому вийдуть іще смачнішими: "Мастер Шеф" Литвинова дала оригінальний рецепт

Цього разу колишня суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати картопляні зрази з мʼясом у новому форматі.

Аби страва вийшла максимально корисною та без зайвого жиру, зірка "Мастер Шеф" вирішила не смажити зрази, а запекти їх у духовці.

"Ви таке точно ще не куштували! Легкі в приготуванні, не смажені, ніжні, неймовірно смачні картопляні зрази.😋 В цьому рецепті все про здорове харчування", – радить зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.

Для приготування картопляних зразів по-новому "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:

  • картопля - 5-6 шт. (700 г)
  • жовток - 1 шт.
  • вершкове масло - 40 г
  • кріп - 20 г
  • крохмаль - 1 ст.л.

Для начинки:

  • мʼясо свинини - 350 г
  • цибуля - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • часник - 3-4 зуб.
  • томатне пюре - 100 г
  • сіль і перець
  • сир моцарела - 70 г

Спершу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова готує начинку. Цибулю нарізаємо кубиком, а моркву натираємо на тертці. На розігрітій пательні з 1 ч.л. топленого вершкового масла обсмажуємо цибулю, додаємо дрібно натертий часник, моркву, томатне пюре та склянку гарячої води.

Поступово додаємо в пательню до засмажки свинячий фарш і тушкуємо його, розбиваючи лопаткою. Додаємо сіль, перець і готуємо мʼясне рагу до готовності.

Картоплю чистимо та відварюємо до готовності, розминаємо в пюре, додаємо вершкове масло та перемішуємо. Додаємо жовток і швидко вимішуємо, щоб не заварився, додаємо крохмаль і перекладаємо пюре в миску, щоб швидше охололо.

Коли пюре охолоне та трішки загустне, додаємо дрібно нарізаний кріп.

Вологими руками "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова робить із картопляної маси кульки, викладає їх на деко, застелене пергаментом. У середині кожної кульки робимо заглиблення та викладаємо туди мʼясну начинку.

Зверху викладаємо шматочки сиру моцарела та відправляємо наші зрази в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Діти відмовляються їсти: батьки б'ють на сполох через якість шкільного харчування

Повітряний кокосовий десерт без випічки: простий та смачний десерт

У ISW побачили, як Курська операція все більше стимулює Росію брати участь в обміні полоненими

Зниження мобілізаційного віку до 18 років: військовий жорстко пояснив ініціативу

Щоб не довелося платити за чужі помилки: газовики розповіли, що потрібно зробити після покупки житла

Нацбанк хоче випустити нові гроші: українцям пояснили, як вони виглядатимуть

У них просто тонни терпіння: 4 знаки Зодіаку, які не ведуться на імпульси

Українцям дозволили отримати новий тариф на світло: з такою ціною платіжки скоротяться на 50%

Календар магнітних бур на тиждень з 21 по 27 жовтня: названо найнебезпечніші дати

"Ти ніхто, ніде, ніяк": Найєм вважає, що держава має гроші на виплати пораненим захисникам

Житло для ВПО: як отримати кредит під 3% річних

Секрет ідеальних сирників: зірка "Мастер Шеф" поділилася простим рецептом

Халву можна і в десерт додати: рецепт пирога із східними ласощами та грушами

Температура підвищиться до +17: синоптик розповіла, коли чекати потепління

"Він не має, гад, права": Дикий пояснив, що ухилянти можуть тільки сидіти і боятися