Кавун можна їсти не лише влітку: рецепт маринованої ягоди на зиму

Кавун можна їсти не лише влітку: рецепт маринованої ягоди на зиму

На щастя, українці цього року можуть поласувати смачними кавунами, незважаючи на окупацію Херсона.

Однак сам сезон триває не так вже й довго, а щоб залишити смак літа на холодну пору року, ягоду можна замаринувати.

Маринований кавун, скріншот

У такому стані кавун можна зберегти на довгі місяці, при цьому його смакові якості не розгубляться і з'являться нові цікаві нотки. Його можна додавати до салатів, готувати десерти і просто насолоджуватися в чистому вигляді. Варто зазначити, в рецепті не зазначена вага кавуна, він може бути від 8 до 12 кг.

Кавун. Фото: скрін youtube

Інгредієнти:

Кавун за смаком
Вода 5 л
Цукор 300 г
Сіль 125 г
Оцет 9% 750 мл

Як замаринувати кавун:

У великій каструлі з'єднайте воду, цукор, сіль та оцет. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Періодично помішуйте, поки цукор та сіль повністю не розчиняться.

Підготуйте кавун: вичистіть його з насіння і зріжте шкірку. У киплячий розсіл занурте шматочки кавуна і вимкніть вогонь. Залишіть на 15 хвилин. Вийміть кавун із розсолу і знову доведіть його до кипіння.

Помістіть кавун у стерилізовані банки і залийте киплячим розсолом. Закрутіть кришками і переверніть їх догори дном, залиште до охолодження.

Раніше ми повідомляли, що краще за свіжі: рецепт маринованих яблук у банку на зиму.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як уникнути голодної старості: фінансовий експерт дав поради щодо збільшення пенсії

Опалювальний сезон 2024-2025: постачальники газу встановили тарифи на холодний період

Курячі крильця на грилі з глазур'ю: "Мастер Шеф" Глинська дала смачний рецепт

З перевірками не прийдуть: кому податкова дозволить видихнути

Літо ще затримається, але не всюди: частину України розігріє до +28 градусів, прогноз погоды

Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

Скасування онлайн навчання у школах: 4 головні проблеми для дітей

Як правильно виростити врожай огірків на підвіконні: хитрощі господинь

Продовжувати працювати після 60: пенсіонерам зробили важливе пояснення

Малинові мафіни з шоколадом: простий рецепт від зірки «МастерШеф» Лізи Глінської

Депутатам знову дозволили користуватися кондиціонерами: уряд дав "добро"

Суд може скасувати штраф ТЦК: 17 000 платити не обов'язково

Виплатять до 2500 гривень: як безробітним отримати допомогу

Час змін та нових можливостей: гороскоп на 4 жовтня для всіх знаків Зодіаку

Кому не можна вірити 4 жовтня і навіщо розвішувати часник: прикмети та заборони на Єрофея Афінського