Хліб більше не купуйте: простий рецепт домашньої чіабати від переможниці "Мастер Шеф"
Переможниця та колишня суддя проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати смачну домашню чіабату, мʼяку всередині та з хрусткою скоринкою.
"Друзі, цей хлібчик зможе приготувати кожен, навіть в домашніх умовах. Прості та доступні продукти, а смачно як…", – радить зірка "Мастер Шеф".
Щоб приготувати домашню чіабату, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використовує такі інгредієнти:
- дріжджі свіжі пресовані - 3 г
- борошно - 400 г + для підпилу
- сіль - 5 г
- вода - 320 г
- олія - 15 г
Спершу в мисці змішуємо воду з дріжджами та олією. Далі додаємо просіяне борошно, сіль і замішуємо тісто. Миску з тістом "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська накриває рушником і лишає за кімнатної температури на 10 годин.
Після цього на припилений борошном пергамент викладаємо тісто, зверху теж присипаємо борошном, формуємо з тіста прямокутник і розрізаємо його навпіл. Знову накриваємо тісто рушником і лишаємо на 20 хвилин.
Тим часом духовку разом із деком (!) розігріваємо до 240 градусів. Пергамент із чіабатою кладемо на розігріте деко та випікаємо протягом 20-25 хвилин. За 5 хвилин до готовності перевертаємо чіабату, щоб низ також став хрустким.
А подавати чіабату "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська радить разом із запеченим часником. Для цього дві головки часнику чистимо, складаємо в маленьку формочку, заливаємо олією, додаємо кілька гілочок чебрецю та запікаємо при 180 градусах приблизно 25-30 хвилин.
Запечений часник розминаємо виделкою та змішуємо з дрібно нарізаною зеленню (кропом чи петрушкою) та сіллю за смаком.
Чіабату "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розрізає навпіл підсушує в розігрітій до 190 градусів духовці до золотистості, потім змащує часниковою пастою та запікає ще буквально 2 хвилини при 220 градусах.