Хоч до риби, хоч до м'яса: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепти кількох пікантних соусів
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити одразу кілька різних соусів, які можуть підійти і до м'яса, і риби.
Ягідний соус
Інгредієнти:
- 100 мл червоного вина
- 225 г чорниці (замороженої)
- сіль
Приготування:
У каструлю налийте вино, додайте чорницю і трохи солі. Помістіть на невеликий вогонь для випаровування, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Перекладіть вміст у чашу та подрібніть блендером до отримання соусу.
Соус "В'єрж"
Інгредієнти:
- 2 томати
- 2 ст. ложки лимонного соку
- 5 листочків базиліка
- 2 ст. ложки оливкового масла
- 1 шалот
- 1 зубчик чеснока
- 5 г кінзи
- 10 оливок (без кісточок)
- ½ гострого перцю
- Сіль перець
Приготування:
Очистіть цибулю і наріжте її дрібно. Подрібніть кінзу та базилік, додає "Мастер Шеф" Литвинова. Очистіть гострий перець від кісточок та подрібніть його.
Очистіть помідори від шкірки та наріжте кубиками.
Подрібніть оливки. У мисці з'єднайте всі інгредієнти, додайте оливкову олію, перемішайте.
Соус "Тахін"
Інгредієнти:
- 200 г кунжутної пасти
- 5-10 кубиків льоду
- 1 ст. ложка лимонного соку
- 0,5 год ложка куркуми
- сіль
Приготування:
У блендер викладіть кунжутну пасту, додайте сіль, куркуму, лід і лимонний сік. Ретельно перемішайте до отримання однорідної маси, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.
Викладіть на тарілку.
Соус "Барбекю"
Інгредієнти:
- 200 мл кетчупа
- 2 зубчики часнику
- 0,5 ч. ложки Табаско
- 1 ст. ложка вершкового масла (82%)
- 100 г ананасу (свіжого чи консервованого)
- Сіль перець
Приготування:
Очистіть часник і вичавте його.
Наріжте ананас дрібними кубиками.
У мисці з'єднайте кетчуп з часником, додайте Табаско, ананас, розтоплене вершкове масло. "Мастер Шеф" Литвинова додала, перемішайте та викладіть на тарілку.