Хороший перекус до чаю: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт м'якого пирога на йогурті
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2Feae8b8ed0688e54118c15b9fb13be481.jpg)
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася детальним рецептом смачного пирога, приготовленого на йогурті з малиною.
Для начинки:
- 500 г малини,
- 150 г цукру,
- 80 г кукурудзяного крохмалю.
Для тесту:
- 3 жовтки,
- 80 г цукрової пудри,
- 80 г розтопленого вершкового масла,
- 1 ч. л. ванільного цукру,
- 200-220 г борошна.
Для крему:
- 500 г грецького йогурту,
- 3 яєчні білки,
- 30 г цукру,
- 1 ч. л. ванільного цукру,
- дрібка солі,
- 50 г крохмалю.
Приготування:
Змішати малину з цукром, потім змішати воду з крохмалем і додати в малину. Закип'ятити, помішуючи, 2 хвилини. Остудити, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Приготування тіста: З'єднати жовтки з цукром та розтопленим маслом. Додати борошно, ванільний цукор та розпушувач. Замісити тісто. Розкачати його між двома листами пергаменту до діаметра 40 см. Перенести в роз'ємну форму, зняти верхній пергамент і розрівняти бортик. "Мастер Шеф" Литвинова додає, далі потрібно відрізати залишки тіста зверху, розпластати їх у пласт і загорнути у харчову плівку. Покласти у морозильник.
Приготування: Розігріти духовку до 160 градусів. Збити білки в пишну піну із цукром. Додати йогурт, розмішаний із крохмалем. Перемішати, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Складання тарта: Викласти холодну начинку на тісто, зверху викласти йогуртовий крем. Натерти заморожене тісто зверху кремом.
Запікання: Запікати у розігрітій духовці 1 год.