Хрустка квашена капуста з буряком: шеф-повар поділився легендарним рецептом
Хрустка та соковита квашена капуста популярна не тільки в Україні, пише Politeka.net.
Відомий шеф-повар і зірка «Мастер Шеф. Професіонали» Алік Мкртчян вирішив поділитися рецептом квашеної капусти з буряком по-грузинськи.
Хрустка квашена капуста з буряком.
За його словами, хрустка квашена капуста з буряком або Мжаве комбосто – дуже популярна в Грузії, а конкретно, в Гурії, Імереті і Кахетії.
«Її готують як з оцтом, так і шляхом природної ферментації. Примітно, що капусту нарізають великими шматками, а щоб шматки рівномірно забарвилося в пурпурний колір, їх розташовують між буряковими шарами», - розповів шеф-кухар.
Хрустка квашена капуста з буряком.
Отже, для приготування квашеної капусти з буряком потрібні такі інгредієнти: капуста – 3 кг; буряк – 0,5 кг; головка часнику – 1 шт; листя селери або кріп свіжий– 100 г; гострий перець – 2 шт; вода – 2 л; сіль – 100 г; чорний перець горошком – 10 шт .; лавр – 3 шт., перець духмяний горошком - 10 шт.
Хід приготування квашеної капусти з буряком: Наріжте капусту великими шматками, а буряк кружечками.
Покладіть овочі шарами, пересипаючи спеціями.
Доведіть до кіпіння розсол, залийте капусту і залиште під гнітом в теплі на 3 дні. Потім квашена грузинська капуста з буряком переноситься в прохолодне місце на 2 дні, де досягає готовності.
«Відпочивайте і насолоджуйтесь корисною капустою!», - бажає шеф-повар і зірка «Мастер Шеф».
Смачний і красивий салат із пекінської капусти - рецепт, який рекомендують.
Alyona Alyona поділилася рецептом борщу, від якого народ у захваті.
Салат з пекінської капусти за 5 хвилин - смачний та недорогий рецепт.