Хрусткі чебуреки з соковитою начинкою: переможець "Мастер Шеф" розкрив рецепт
Переможець кулінарного шоу "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський (Пава) поділився з українцями простим рецептом домашніх чебуреків із мʼясом.
Чебуреки за цим рецептом виходять неймовірно смачними, зовні мають хрустку скоринку, а всередині соковита начинка.
Для тіста на чебуреки переможець "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- 500 г пшеничного борошна
- 240 г води (окропу)
- 1 ч.л. солі
- 4 ст.л. олії
Для мʼясної начинки нам знадобиться:
- фарш свинячий - 250 г
- фарш яловичий - 250 г
- цибуля ріпчаста - 2 шт. середнього розміру
- вода - 100 г
- сіль і мелений перець - за смаком
Крім того, "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський використовує приблизно 150 мл олії для смаження чебуреків.
Борошно просіюємо в миску, додаємо окріп, сіль, олію та замішуємо тісто. Готове тісто загортаємо в харчову плівку та лишаємо відпочивати на пів години.
Для начинки "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський змішує яловичий і свинячий фарш, додає натерту цибулю, воду, сіль, мелений перець і добре все перемішує.
Коли тісто відпочине, ділимо його на порційні частини та розкачуємо кожну в коло товщиною приблизно 2-3 мм. Викладаємо мʼясну начинку та формуємо чебуреки, як на відео.
Смажимо чебуреки в великій кількості розігрітої олії на маленькому вогні до золотистості з обох боків.
"Чебуреки виходять хрусткі, а всередині дуже соковиті", – додав "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський.