Хрусткі круасани з сиром та шинкою: робимо ідеальний сніданок за півгодини
Учасниця суперфіналу кулінарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко розповіла, як швидко зробити дивовижні солоні круасани із шинкою.
Легкі в приготуванні ці круасани готуються за 20-25 хвилин і подаються гарячими, з пікантним смаком завдяки спеціям для піци і кунжуту.
Інгредієнти:
- листкове тісто - 1 упаковка
- вершковий сир із травами — 150 г
- моцарела - 100 г
- шинка - 150 г
- молоко — 1 ст. л.
- кунжутні насіння - для посипання
- спеції для піци - за смаком
Приготування:
Візьміть листкове тісто і трохи розкотіть у прямокутний пласт. Змастіть шаром вершкового сиру, щоб начинка рівномірно покрила всю поверхню. Потім посипте натертою моцарелою, розкладіть скибочки шинки і додайте спеції для піци.
Складіть тісто навпіл, трохи притиснувши його руками, і наріжте на трикутники. Кожен трикутник акуратно поверніть у формі круасану, починаючи з широкого боку.
Перекладіть круасани на лист, застелений пергаментом. Змастіть майбутні круасани молоком, щоб надати золотисту скоринку з хрустким верхом і посипте кунжутом.
Випікайте круасани в заздалегідь розігрітій до 180 °C духовці протягом 20-25 хвилин, поки вони не піднімуться. Подавайте гарячими, щоб сир знову не затвердів.