Класичний, без оцту і навіть з олією: 3 рецепти маринування білих грибів
Почався сезон збирання грибів, який лише нарощуватиме темпи з наближенням осені. Звичайно, у вас, напевно, є 1000 і 1 варіант заготівлі грибів, але чому б не додати ще кілька, якщо вони нереально хороші?
Підготовка до маринування
Якість маринованих грибів багато в чому залежить від сировини. Для маринування вибирайте свіжі, міцні білі гриби, уникайте пошкоджених чи червивих грибів. Не потрібно знімати верхню плівку з білих грибів, тому що вона надає маринаду особливий смак та аромат. Важливо пам'ятати, що гриби після збирання повинні бути швидко оброблені, тому що вони втрачають свої корисні властивості через десять годин.
Для заморожування білі гриби попередньо відварюють у підсоленій воді, після чого поміщають у пакет для заморожування та відправляють у холодильник. Хоча заморожені гриби поступаються за смаком свіжим, вони добре зберігають свої властивості та форму.
Класичний рецепт маринування білих грибів
Для приготування класичного маринаду вам знадобиться:
- 500 г білих грибів
- 500 г підсиновиків
- 12 горошин чорного перцю
- 2 столові ложки солі
- 2 чайні ложки цукру
- 2 лаврові листи
- 70 мл винного оцту
- 4 гвоздики
Кроки приготування:
1.Очистіть та наріжте великі екземпляри грибів.
2.Помістіть гриби в каструлю, додайте сіль і доведіть до кипіння, знімаючи піну. Додайте спеції і наприкінці влийте винний оцет.
3. Розкладіть гриби з маринадом по стерилізованих банках і закатайте кришками.
Мариновані гриби без оцту
Інгредієнти:
- 500 г білих грибів
- 2 чайні ложки лимонної кислоти
- Спеції до смаку
Кроки приготування:
1. Відваріть гриби до готовності, злийте воду і дайте їм охолонути.
2.В кожну банку додайте спеції та лимонну кислоту, викладіть гриби та залийте маринадом.
3.Простерілізуйте банки в духовці та зберігайте у прохолодному місці.
Мариновані гриби з олією
Інгредієнти:
- 5 кг білих грибів
- 1 чайна ложка оцтової есенції
- 2 г лимонної кислоти
- 1 літр води
- 3 столові ложки солі
- 2 столові ложки цукру
- Кріп за смаком
- 5 лаврових листів
- 6 горошин запашного перцю
- 4–5 часточок часнику
- Соняшникова олія на смак
Кроки приготування:
1.Очистіть та наріжте гриби, залийте водою. Додайте|добавляйте| лимонну кислоту і варіть 30 хвилин|мінути|, знімаючи піну.
2.Додайте інші спеції і розподіліть гриби з маринадом по банкам, додавши трохи олії.
3. Простерилізуйте банки та закрийте їх кришками.
Раніше ми повідомляли, що квашена капуста з медом: такий рецепт не знали навіть наші бабусі, але це смачніше, ніж класичний.