Консервацію ще можна врятувати, якщо поспішите: що робити, якщо здулися банки з огірками
У процесі консервації є чимало тонкощів і правил, які в разі порушення можуть обернутися банками, що "вибухнули", зокрема, огірками. Проте ситуацію ще можна врятувати.
Заготівлі можна врятувати протягом 2-3 днів, але якщо минуло більше, консервації краще позбутися, адже є ризик появи ботулізму. Банки також варто викинути, якщо є запах бродіння, оскільки це ознака псування продукту, що загрожує отруєнням.
Консервовані огірки можна врятувати за допомогою солі . Для початку переконайтеся, що вони не перекисли, якщо все добре – приступайте. Промийте овочі під проточною холодною водою, а потім - в соляному розчині (20-30 г солі на 1 літр води). Далі їх потрібно занурити у холодну воду на 15-20 хвилин.
Ще один спосіб - використання аспірину. Так само промийте огірки, перекладіть їх у чисті стерилізовані банки і залийте новим окропом. Потім злийте окріп в каструлю, додайте половину порції солі та половину порції цукру. Прокип'ятіть і залийте банки з огірками.
Після цього додайте по 2 подрібнені таблетки аспірину в 3-літрову банку з огірками, закрутіть кришками і залиште охолоджуватися верхом дном, накривши ковдрою.
Раніше ми повідомляли, що прочищає кишечник і зміцнюємо імунітет: особливий рецепт каші з пшона та кабачків.