Корисний яблучний десерт від "Мастер Шефа": легкий рецепт, який зможуть приготувати навіть діти

Корисний яблучний десерт від "Мастер Шефа": легкий рецепт, який зможуть приготувати навіть діти

Українська шеф-кухарка та переможниця кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ліза Глінська розкрила свій рецепт смачного десерту.

Щоб приготувати яблучний десерт від Лізи Глінської, вам знадобиться:

  • 1,2 кг яблук (кислих сортів)
  • 100 г цукру (за бажанням)
  • 30 г желатину
  • 150 мл води
  • Ванільний цукор або кориця (за бажанням)
  • Лимонна кислота (1/5 ч. л.)

Об’єднайте желатин з водою та залиште на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.

Яблука помийте, очистіть від шкірки та наріжте невеликими шматочками. Запікайте їх у духовці при температурі 170 градусів протягом 15-20 хвилин або в мікрохвильовій печі — 10 хвилин.

До гарячих яблук додайте цукор, ваніль або ванільний цукор та лимонну кислоту. Перемішайте і пробийте блендером до однорідної маси. Додайте до гарячого яблучного пюре желатинову масу та знову перемішайте блендером.

Накрийте масу харчовою плівкою "в контакт" і залиште при кімнатній температурі, а потім перемістіть у холодильник на 5 годин. Дістаньте пюре з холодильника та перекладіть у чашу комбайна. Збивайте вінчиком на великих обертах, поки маса не посвітлішає та не збільшиться в об’ємі.

Змастіть форму рослинною олією та викладіть у неї харчову плівку. Вилийте збиту яблучну масу у форму та розрівняйте. Накрийте яблучний десерт плівкою та поставте в холодильник на 4-5 годин.

Дістаньте із холодильника, наріжте на шматочки та насолоджуйтесь чудовим смаком!

Цей рецепт не тільки смачний, а й корисний. Яблучні "хмаринки" — ідеальний десерт для осінніх вечорів!

Поділитися сюжетом

Останні новини

Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина

Картопляний торт із сиром: легкий та бюджетний рецепт від зірки "Майстер шеф" Тетяни Литвинової

У школах з’являться нові уроки: діти будуть навчатись рятувати життя

Вирощування зелені на підвіконні восени: фермери назвали шість найкращих рослин

Клієнти Ощадбанку в паніці: чому з картки щомісяця зникає 100 грн

Отруїтесь на раз-два: як безпечно зібрати гриби і де цього не можна робити в жодному разі

Українцям встановили заборону на опалювальний сезон: стосується всіх власників газових плит

"Ощадбанк" списує комісію за непідключені послуги: клієнти втрачають гроші щомісячно

Неправомірні штрафи від ТЦК: українці почали активно захищати свої права

Як розмножити герань вдома: секрети вдалого вкорінення восени

Комунальники нагадали українцям про важливу процедуру: на кону зимова субсидія

Не можна вживати під час застуди: ці продукти уповільнять одужання та посилять симптоми

Дівчина 4 роки жила з тілами своїх батьків, яких сама вбила: отримувала пенсії та надсилала привітання братам

Як виростити полуницю на балконі: прості поради для реального врожаю