Корм для худоби? Чому європейці та американці не їдять гречку

Корм для худоби? Чому європейці та американці не їдять гречку

Без гречки дуже складно уявити більшу частину української кухні. І звичайно, що для дуже великої кількості українців - це улюблена крупа. Тим не менш, багато жителів європейських країн не поділяють наше кохання в цій "золотій" крупі.

Не можна сказати, що в їх магазинах звична коричнева крупа зовсім відсутня, але на столах вона нечасто буває. Це зауважує багато українських переселенців.

Давайте розбиратися, чому ж у Європі не їдять гречану крупу.

Гречаний плов, скріншот: YouTube

Чому гречку не їдять у Європі та Америці

Не можна сказати, що європейці зовсім не знають про гречку. У Франції, Німеччині та інших країнах популярні страви з гречаної крупи – млинці, тістечка, печиво та хліб. У магазинах гречку можна купити в зеленому (несмаженому) вигляді - її люблять прихильники здорового харчування та діабетики. Продається і коричнева крупа, але не користується великим попитом.

Гречана каша. Фото: youtube

Щоб розібратися, чому так сталося, заглибимося в історію гречки. Батьківщиною цієї культури вважається Китай. В Україні ця крупа популярна упродовж багатьох століть. Українці дізналися про неї від скіфів та сарматів, а ті запозичили гречку у кочових азійських племен. Особливо популярною каша стала після навали Батия.

У країнах Європи, які не входили до складу Золотої Орди, звичка їсти гречану кашу не склалася. Багато європейців не знали про гречку або вирощували її в невеликих кількостях, віддаючи перевагу звичним пшениці та житу. До того ж, для них незвичним є специфічний гречаний смак.

Таким чином, основна причина, чому в інших країнах не їдять гречку, - це відсутність багатовікової звички вживання гречаної каші. Немає традиції – немає й попиту товар. А отже, агрохолдинги не вирощуватимуть непопулярну крупу у великих обсягах.

Ось чому в Європі гречку сприймають швидше як корм для худоби, а на обідньому столі вважають дивиною.

Також, і в чай, і в суші: лікар шокувала цими властивостями імбиру, чи можна їсти щодня.

Поділитися сюжетом

Останні новини

В Україні виділять 60 млн гривень на житло для нових суддів у 2025 році: вимагають найкращих умов

"Це довбаний совок": у мережі скандал через "оновлене" викладання "Захисту України" у школах

В Києві палала закинута будівля - рятувальники ліквідували загоряння

Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку

Які прянощі можна вирощувати вдома на підвіконні: хитрощі господинь

У Новосибірську партизани підпалили будівлю управління ФСБ

Навіть "Горбатий" засвітився: поляк випадково знайшов кладовище авто, з дуже рідкісними моделями

«Хрипатий та гундосий»: Вакарчук з Віктором Винником отримали «назву майбутнього гурту»

Пентагон пояснив, чому не збиває ракети і дрони над Україною, як над Ізраїлем

Виплатять копійки, якщо не встигнете: українців попередили про субсидію – дали два місяці

Чудовий десерт до чаю чи кави: швидкий рецепт вівсяного печива з шоколадом

У ISW розповіли, коли російський наступ досягне кульмінації

Руслан Стефанчук "позбавився" звичайної квартири і готується до життя в палаці під Києвом

У Росії за ніч спалахнули дві нафтобази

Українців попередили про новий тариф на електроенергію: скільки заплатимо світло у жовтні