Королівський сирник на шоколадному тісті: рецепт простого та суперсмачного пирога
Сирник на крихкому тісті, який іще називають "королівський" – це чудовий десерт, який дуже просто готується, а виходить смачнішим за звичайні сирники та запіканки.
Рецептом поділився український фудблогер Алекс Міль. Цей рецепт розрахований на великий пиріг у формі розміром 36х24 см, можете готувати менший, для цього просто пропорційно зменшуємо кількість інгредієнтів.
Для шоколадного тіста нам знадобиться:
- борошно - 400 г
- какао-порошок - 3 ст.л.
- яйця - 2 шт.
- цукор - 200 г
- розпушувач - 2 ч.л.
- вершкове масло - 150 г
Для сирної начинки:
- кисломолочний сир 5% - 1 кг
- вершкове масло - 200 г
- яйця - 5 шт. (розділяємо на білки та жовтки)
- манна крупа - 2 ст.л.
- крохмаль - 1 ст.л.
- ванільний цукор - 1 пакетик
- родзинки - 160 г (заливаємо окропом, щоб вони розпарилися)
- цедра одного лимона
Щоб приготувати тісто, спершу змішуємо вершкове масло кімнатної температури з цукром і міксером збиваємо їх протягом двох хвилин. Далі додаємо яйця та продовжуємо збивати ще дві хвилини.
Окремо змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і какао-порошок. Всипаємо сухі інгредієнти до масляно-яєчної маси та замішуємо тісто.
Готове тісто ділимо на дві частини, більшу та меншу, загортаємо їх у плівку та на годину відправляємо в морозилку.
Тим часом готуємо сирну масу. Яєчні жовтки змішуємо з сиром, цукром, ванільним цукром, лимонною цедрою, манкою, крохмалем і розтопленим маслом, перебиваємо все блендером до однорідності.
Окремо збиваємо білки до піків, додаємо їх до сирної маси та акуратно перемішуємо. Додаємо родзинки і ще раз перемішуємо.
Дістаємо тісто з морозилки. На дно форми, застеленої пергаментом, більшу частину тіста натираємо на крупній тертці. На тісто викладаємо сирну масу, а зверху натираємо меншу частину тіста.
Випікаємо сирник у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 хвилин. Готовому сирнику даємо повністю охолонути.