Котлети вийдуть соковитими та смачними: Клопотенко показав покращений рецепт
Переможець шоу "Мастер Шеф", шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко показав, як приготувати смачнющі котлети зі свинини з томатним соком.
"Як я раніше не додумався? Це ж офігіти як просто і у вас вийдуть найсоковитіші в житті котлети", – наголосив Євген Клопотенко.
"Мастер Шеф" Євген Клопотенко вивів ідеальну пропорцію, за якою котлети завжди виходять максимально смачними та соковитими. Беремо такі інгредієнти:
- фарш свинячий (можна купити, а можна зробити самостійно на мʼясорубці) - 500 г
- батон або просто білий хліб без скоринки - 50 г
- томатний сік - 20 г
- сіль і мелений перець - до смаку
- олія для смаження - 2 ст.л.
Хліб замочуємо в 50 г томатного соку. Після цього змішуємо свинячий фарш, розмочений хліб, додаємо решту томатного соку, сіль, перець та перемішуємо до однорідності.
Євген Клопотенко формує невеликі котлети приблизно по 60-70 г.
Смажимо котлети на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю олію до золотистої скоринки з обох боків. Обсмажені котлети перекладаємо в форму для запікання та допікаємо їх при 180 градусах приблизно 7-10 хвилин.
Подавати такі котлети Клопотенко радить до картоплі, просто на хліб, або ж навіть для бургерів. Також шеф-кухар у коментарях відзначив, що якщо хочете спробувати приготувати кориснішу версію цих котлет без смаження, то їх можна просто запекти в духовці до готовності.