Краще, ніж оладки: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт тоненьких кабачкових млинців
Колишня суддя шоу "Мастер Шеф", кулінарна експертка Тетяна Литвинова показала, як приготувати неймовірно смачні, тоненькі та ароматні млинці з кабачка.
"Лише кілька простих інгредієнтів - і ви отримаєте здорову та смачну страву!", – радить зірка "Мастер Шеф".
Для приготування кабачкових млинців "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- молоко - 500 г
- кабачки - 350 г
- яйця - 2 шт.
- борошно - 160 г
- розтоплене вершкове масло - 50 г
- сіль - 1 ч.л.
- кріп - 20 г
Молоді кабачки чистити не потрібно, старі – чистимо від шкірки та видаляємо насіння.
Кабачки "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова натирає на дрібній тертці. Зливати рідину не потрібно, вона нам знадобиться, адже тісто для млинців має бути рідким.
В миску до тертих кабачків додаємо яйця, сіль і перець, перемішуємо. Слідом додаємо приблизно 100 г молока, все борошно та 2 ст.л. розтопленого вершкового масла, віничком добре вимішуємо, щоб не було грудочок.
Після цього додаємо решту молока та перемішуємо тісто до однорідності. У кінці додаємо дрібно нарізаний кріп і ще раз усе перемішуємо.
Смажимо млинці на розігрітій пательні на середньому вогні з обох боків. Перед першим млинцем трішки змащуємо пательню розтопленим маслом.
Для подачі "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова пропонує такий варіант: млинець змащуємо крем-сиром або маскарпоне, загортаємо в рол, нарізаємо на порційні "бочечки", а зверху прикрашає ікрою/оселедцем/червоною рибою тощо.