Краще, ніж суші: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт закуски з крабовими паличками

Краще, ніж суші: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт закуски з крабовими паличками

Цього разу у себе в Instagram фіналіст кулінарного шоу "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати оригінальні тако-суші з крабовими паличками.

Спочатку потрібно підготувати рис. Для цього "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:

  • рис для суші –100 г
  • вода – 140 г
  • рисовий оцет – 40 г
  • цукор – 30 г
  • сіль – 4 г

Рис фіналіст "Мастер Шеф" промиває пʼять разів, заливає водою і ставить на середній вогонь. Коли закипить, зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою і варимо 20 хвилин. Після цього знімаємо з вогню та даємо постояти під кришкою ще 10 хвилин.

Окремо в каструльці змішуємо оцет, цукор і сіль. Ставимо суміш на середній вогонь і доводимо до розчинення солі та цукру, постійно помішуючи. Заливаємо цю заправку в рис і перемішуємо.

Далі готуємо начинку. Для цього "Мастер Шеф" Микола Люлько узяв:

  • крабові палички – 250 г
  • ікра масаго червона/чорна – 40/40 г
  • майонез – 80 г
  • гострий соус шрірача – 10 г
  • огірок – 100 г
  • авокадо – 100 г
  • зелена цибуля – 20 г

Дрібно нарізаємо крабові палички та змішуємо їх із ікрою, майонезом і шрірачею. Огірок і авокадо просто нарізаємо слайсами, а зелену цибулю – пірʼями під кутом.

Щоб приготувати основу для тако-суші "Мастер Шеф" Микола Люлько бере:

  • борошно темпура - 100 г
  • холодна вода - 150 г
  • лист норі - 3 шт.

Борошно змішуємо з водою та відправляємо на 30 хвилин у холодильник. Кожен лист норі розрізаємо на 4 рівні квадрати.

На пательні зірка "Мастер Шеф" розігріває олію шаром 1 см. Вмочуємо норі з одного боку в тісто та смажимо в олії до золотистості з боку тіста, а потім перевертаємо та смажимо ще хвилину з боку норі.

Викладаємо на серветку, щоб позбутися зайвого жиру, та одразу скручуємо удвоє. Збираємо суші-тако, як на відео, викладаючи всередину рис, суміш крабових паличок та ікри, шматочки огірка, авокадо та зелену цибульку.

Шашлик буде м'яким і соковитим: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.

Фантастично смачні фаршировані яйця: Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.

Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Школярам за кордоном введуть нове правило: батькам доведеться вибирати

Як зробити добриво з опалого листя: садівники дали прості, але важливі поради

Українським дітям платитимуть 11 тисяч щомісяця: нова програма підтримки

Ніжні ліниві голубці: як зробити обід за лічені хвилини

Студенти можуть розраховувати на додаткові вихідні: як їх отримати

Як підготувати газон до зими та холоду: експерти дали важливі поради та алгоритм дій

Мають робити це постійно: пенсіонерів суворо попередили, можна втратити гроші

Гарбузи, привиди та солодощі: що не можна робити на Хелловін, щоб уникнути біди

Марія Ланг розповіла про деокупацію Запорізької області: «Операція буде розроблена разом із союзниками»

Олег Тістол розповів про свої проєкти українських грошей: «Нацбанк, були пропозиції»

Як на підвіконні виростити перець: корисні поради господинь

Незабаром почнеться хаос: з Китаю завезли "клопів, що пукають", які знищують дерева

Молочка на вагу золота: де купувати сметану, молоко і масло, щоб не розорити гаманець

Для любителів шоколаду: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав рецепт ідеального десерту

Project Rene: датамайнери показали приховані можливості у новому The Sims