Краще, ніж суші: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт закуски з крабовими паличками

Краще, ніж суші: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт закуски з крабовими паличками

Цього разу у себе в Instagram фіналіст кулінарного шоу "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати оригінальні тако-суші з крабовими паличками.

Спочатку потрібно підготувати рис. Для цього "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:

  • рис для суші –100 г
  • вода – 140 г
  • рисовий оцет – 40 г
  • цукор – 30 г
  • сіль – 4 г

Рис фіналіст "Мастер Шеф" промиває пʼять разів, заливає водою і ставить на середній вогонь. Коли закипить, зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою і варимо 20 хвилин. Після цього знімаємо з вогню та даємо постояти під кришкою ще 10 хвилин.

Окремо в каструльці змішуємо оцет, цукор і сіль. Ставимо суміш на середній вогонь і доводимо до розчинення солі та цукру, постійно помішуючи. Заливаємо цю заправку в рис і перемішуємо.

Далі готуємо начинку. Для цього "Мастер Шеф" Микола Люлько узяв:

  • крабові палички – 250 г
  • ікра масаго червона/чорна – 40/40 г
  • майонез – 80 г
  • гострий соус шрірача – 10 г
  • огірок – 100 г
  • авокадо – 100 г
  • зелена цибуля – 20 г

Дрібно нарізаємо крабові палички та змішуємо їх із ікрою, майонезом і шрірачею. Огірок і авокадо просто нарізаємо слайсами, а зелену цибулю – пірʼями під кутом.

Щоб приготувати основу для тако-суші "Мастер Шеф" Микола Люлько бере:

  • борошно темпура - 100 г
  • холодна вода - 150 г
  • лист норі - 3 шт.

Борошно змішуємо з водою та відправляємо на 30 хвилин у холодильник. Кожен лист норі розрізаємо на 4 рівні квадрати.

На пательні зірка "Мастер Шеф" розігріває олію шаром 1 см. Вмочуємо норі з одного боку в тісто та смажимо в олії до золотистості з боку тіста, а потім перевертаємо та смажимо ще хвилину з боку норі.

Викладаємо на серветку, щоб позбутися зайвого жиру, та одразу скручуємо удвоє. Збираємо суші-тако, як на відео, викладаючи всередину рис, суміш крабових паличок та ікри, шматочки огірка, авокадо та зелену цибульку.

Шашлик буде м'яким і соковитим: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.

Фантастично смачні фаршировані яйця: Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.

Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ