Краще за будь який-торт: шеф-кухар дала рецепт легкого чизкейку з ягодами без запікання
Цього разу на своїй сторінці в Instagram шеф-кухар Валентина Кущ поділилася швидким і смачним рецептом найлегшого чизкейку без запікання з сезонними ягодами.
"Те що треба: без духовки, швидко, смачно і можна комбінувати з різними сезонними ягодами та фруктами", – пояснила шеф-кухар.
На форму діаметром 21 см шеф-кухар узяла такі інгредієнти:
- печиво - 150 г
- масло вершкове - 100 г
- крем-сир - 300 г
- вершки жирністю 33% - 150 г
- цукрова пудра - 70 г
- ванільний цукор - 10 г
- желатин - 10 г
- сезонні ягоди або фрукти - 250-350 г
- желе для торту - 1 уп. (можна купити готове або приготувати самостійно)
Для основи чизкейку просто перебиваємо блендером печиво та змішуємо його до однорідності з розтопленим вершковим маслом.
Для сирної маси спершу збиваємо вершки з крем-сиром, цукровою пудрою та ваніллю.
Желатин заливаємо 50-70 г холодної води та залишаємо на 5 хвилин, щоб він набух.
"Далі розтоплюємо його в мікрохвильовці. Додаємо пару ложок нашого чизкейку, перемішаємо і ще раз в мікрохвильовку. Підігріваємо. І додаємо до вершкової суміші. Перемішаємо", – пояснює шеф-кухар.
На дно форми викладаємо тісто з печива та утрамбовуємо його, зверху заливаємо сирною сумішшю та відправляємо в холодильник на 4 години для стабілізації.
Після цього прикрашаємо охолоджений чизкейк ягодами, заливаємо желе (готуємо за інструкцією на упаковці) кімнатної температури та даємо 20 хвилин для застигання.
Фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющого сніданку замість каш і сирників.
Як правильно готувати смажену картоплю: ресторатор розкрив простий рецепт.
Салат із молодої капусти вийде суперсмачним: кулінар дала оригінальний рецепт.