Краще за картопляне: суддя "Мастер Шеф" Ярославський показав рецепт смачнющого пюре з зеленого горошку
Зірка шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував українцям приготувати оригінальний гарнір – смачне, корисне та яскраве пюре з зеленого горошку.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти (у розрахунку на 4 порції):
- зелений горошок морожений - 400 г (перед приготуванням розморожуємо)
- цибуля ріпчаста - 100 г
- листя шпинату - 60 г
- олія - 15 г
- вершкове масло - 50 г
- сіль і перець - на смак
Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський кубиком нарізає цибулю та обсмажує її в сотейнику на олії на середньому вогні, періодично помішуючи.
Доводимо цибулю до початку румʼяності й додаємо зелений горошок, заливаємо водою або бульйоном по рівень самого горошку, солимо та варимо на малому вогні протягом 5-7 хвилин. За бажанням можна використовувати улюблені спеції ("Мастер Шеф" Володимир Ярославський додав тимʼян).
Коли горошок стане мʼяким, додаємо в сотейник листя шпинату, доводимо все до кипіння та одразу знімаємо з плити. Даємо суміші трішки охолонути та перебиваємо її блендером до максимальної однорідності.
Після цього суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додаткового перетирає пюре з горошку через сито. Якщо хочете аби пюре було менш густим, додайте ще бульйону чи води.
У кінці розігріваємо пюре, помішуючи його лопаткою, додаємо вершкове масло та доводимо до смаку сіллю.