Краще за котлети: простий рецепт соковитих мітболів із овочами
Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти", українська фудблогерка Тетяна Юшина показала, як приготувати смачнющі мітболи з овочами.
"Це - скарб! Вийшло просто неймовірно смачно! Чоловік цілував мені руки за таку вечерю! Ви маєте це спробувати!", – наголосила кулінар.
Інгредієнти для мітболів:
- мʼясний фарш - 700 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- часник - 1 зуб.
- яйце - 1 шт.
- сіль і спеції до мʼяса - за смаком
Для соусу нам знадобиться:
- цибуля - 1 шт.
- часник - 1 зуб.
- перець солодкий - 2 шт.
- баклажани - 2 шт.
- помідори - 0,5 кг
- томатна паста - 1 ч.л.
- сіль, спеції, цукор - за смаком
- перець чилі - 0,5 шт.
- зелень - за бажанням
Щоб приготувати мітболи, до мʼясного фаршу додаємо натерті цибулю та часник, яйце, сіль, спеції та вимішуємо все до однорідності. Формуємо кульки невеликого розміру.
На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії обсмажуємо мітболи до золотистої скоринки з усіх боків. Обсмажені мітболи перекладаємо на тарілку.
Цибулю та часник для соусу дрібно нарізаємо. Солодкий перець і баклажани нарізаємо доволі крупними шматочками.
На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії обсмажуємо цибулю з часником. Слідом додаємо баклажани, солодкий перець і смажимо овочі до мʼякості.
Далі додаємо помідори, перетерті в пюре, томатну пасту, подрібнений перець чилі, сіль, спеції, перемішуємо все та тушкуємо приблизно 10 хвилин. Після цього за необхідності доводимо до смаку сіллю та перцем.
Мітболи викладаємо в соус, перемішуємо та тушкуємо під кришкою приблизно 15-20 хвилин.
Подавати мітболи з овочами найкраще з картопляним пюре або рисом, або ж із іншим гарніром на ваш смак.