Краще за майонез: шеф-кухар дав простий рецепт соусу, з яким усі салати будуть смачнішими

Краще за майонез: шеф-кухар дав простий рецепт соусу, з яким усі салати будуть смачнішими

Шеф-кухар і кулінарний блогер Олександр Огороднік у себе в Instagram показав, як приготувати універсальну заправку для салатів із пʼяти простих інгредієнтів.

Вінегрет – це французька заправка, соус до будь-яких салатів, який має приємний кисло-солодкий смак, а основними його складниками є оцет та олія.

"В оригіналі він більше кислий, а сьогодні ми зробимо більш солодкий", – пояснив шеф-кухар.

Для приготування соусу вінегрет нам знадобляться такі інгредієнти:

  • гірчиця діжонська - 50 г
  • мед (або сироп агави) - 50 г
  • оцет бальзамічний (або будь-який інший, наприклад, винний) - 50 г
  • олія оливкова - 150 г
  • олія без запаху (соняшникова рафінована, рапсова тощо) - 150 г

Спершу в мисці змішуємо гірчицю, мед і оцет. Додаємо по дрібці солі та меленого перцю на смак. А потім починаємо емульгувати соус, поступово вливаючи олію та активно розмішуючи суміш віничком.

Можна готувати таку заправку або вручну за допомогою віничка, або просто розмішати все занурювальним блендером.

Готовий соус вінегрет переливаємо в пляшечку. Зберігати його можна спокійно до двох тижнів у холодильнику та заправляти ним усі салати, щоб вони були ще смачнішими.

"Все дуже просто, як завжди, і смачно. Зберігайте обовʼязково і готуйте на здоровʼя", – додав шеф-кухар.

Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.

Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Ціни на продукти зростуть на 30%: українцям ледь вистачатиме на їжу

Насичений на події понеділок: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 7 жовтня

Сніг 7 жовтня і кисле молоко на обличчя що потрібно, а що заборонено робити на Сергія, примети

"Жінка буде президентом...": відомий астролог визначив, що чекає на Україну взимку

Найсмачніші оладки з печінки: бюджетний рецепт від зірки "Майстер Шеф" Лізи Глинської

Як і коли посадити ожину восени саджанцями: топ порад від садівників

Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи