Краще за майонез: шеф-кухар дав простий рецепт соусу, з яким усі салати будуть смачнішими
Шеф-кухар і кулінарний блогер Олександр Огороднік у себе в Instagram показав, як приготувати універсальну заправку для салатів із пʼяти простих інгредієнтів.
Вінегрет – це французька заправка, соус до будь-яких салатів, який має приємний кисло-солодкий смак, а основними його складниками є оцет та олія.
"В оригіналі він більше кислий, а сьогодні ми зробимо більш солодкий", – пояснив шеф-кухар.
Для приготування соусу вінегрет нам знадобляться такі інгредієнти:
- гірчиця діжонська - 50 г
- мед (або сироп агави) - 50 г
- оцет бальзамічний (або будь-який інший, наприклад, винний) - 50 г
- олія оливкова - 150 г
- олія без запаху (соняшникова рафінована, рапсова тощо) - 150 г
Спершу в мисці змішуємо гірчицю, мед і оцет. Додаємо по дрібці солі та меленого перцю на смак. А потім починаємо емульгувати соус, поступово вливаючи олію та активно розмішуючи суміш віничком.
Можна готувати таку заправку або вручну за допомогою віничка, або просто розмішати все занурювальним блендером.
Готовий соус вінегрет переливаємо в пляшечку. Зберігати його можна спокійно до двох тижнів у холодильнику та заправляти ним усі салати, щоб вони були ще смачнішими.
"Все дуже просто, як завжди, і смачно. Зберігайте обовʼязково і готуйте на здоровʼя", – додав шеф-кухар.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.