Краще за покупні: шеф-кухар дав простий рецепт домашніх ковбасок із курячого філе
Шеф-кухар і кулінарний блогер Олександр Огороднік на своїй сторінці в Instagram показав, як приготувати ідеальні кабаноси вдома, смачніші та корисніші за покупні.
Традиційно ці ковбаски готують зі свинини, але, щоб зробити їх дієтичнішими, шеф-кухар пропонує приготувати їх із курячого філе. Готуються кабаноси дуже просто, і в результаті отримаємо чудову закуску
Для приготування курячих кабаносів нам знадобляться такі інгредієнти:
- куряче філе - 2 кг
- паприка копчена - 25 г
- сіль - 60 г
- цукор - 20 г
- кетчуп - 100 г
- чорний мелений перець - 10 г
- сухий часник - 15 г
В чашу блендера відправляємо куряче філе, додаємо кетчуп, цукор, сіль, копчену паприку, чорний перець, сухий часник і просто перебиваємо все до однорідної консистенції.
Щоб було зручно формувати кабаноси шеф-кухар радить перекласти фарш у кондитерський мішок. Відсаджуємо на пергамент або листи для сушіння тоненькі ковбаски.
Сушити ковбаски треба в дегідраторі або ж у духовці при температурі приблизно 68 градусів протягом 6,5-7 годин.
"Час приготування в духовці може бути трішки довшим, і обовʼязково потрібно трішки привідкрити дверцята духовки, сушити з режимом обдуву", – пояснив шеф-кухар.
Готові кабаноси найкраще зберігати в вакуумних пакетах.