Краще за солодкі: рецепт солоних лінивих вареників із зеленню, як у ресторані

Краще за солодкі: рецепт солоних лінивих вареників із зеленню, як у ресторані

На своїй сторінці в Instagram ресторатор Савва Лібкін показав, як приготувати ньюді – ліниві вареники по-італійськи, які готуються з солоного сирного тіста.

Ресторатор вирішив додати до лінивих вареників шпинат, щоб вони були ще смачнішими та мали гарний яскравий колір.

У розрахунку на три-чотири порції ньюді нам знадобляться такі інгредієнти:

  • кисломолочний сир 9% - 300 г
  • шпинат - 400 г
  • пармезан - 50 г
  • жовтки яєчні - 4 шт.
  • борошно (краще брати рисове) - 60-70 г
  • сіль, чорний перець, мускатний горіх - на смак
  • масло вершкове - 20-30 г
  • сметана та натертий пармезан для подачі

Шпинат бланшируємо в двох літрах окропу буквально 15 секунд і одразу охолоджуємо його.

Часник нарізаємо тоненькими слайсами та обсмажуємо на маленькому вогні на оливковій олії протягом 5-7 хвилин, до зміни кольору. Після цього додаємо в пательню бланширований шпинат, сіль, перець, мускатний горіх і продовжуємо готувати на малому вогні ще 3-4 хвилини.

Готову шпинатну масу перебиваємо блендером до однорідності та лишаємо охолоджуватися.

Кисломолочний сир, шпинат, яєчні жовтки та пармезан перемішуємо до однорідності. Далі додаємо борошно та замішуємо мʼяке тісто.

З тіста на припиленому борошном столі робимо ковбасу та нарізаємо її на шматочки масою 15-20 грамів. Зі шматочків тіста формуємо кльоцки в формі веретена.

В киплячій підсоленій воді відварюємо ньюді протягом 30-40 хвилин, а потім викладаємо на розігріту пательню з вершковим маслом і трішки обсмажуємо. Подаємо такі ліниві вареники разом зі сметаною та пармезаном.

Леся Нікітюк розкрила секрет борщу, від якого у захваті.

Додайте всього один інгредієнт - зірка "Жіночого кварталу" підказала, як покращити смак улюбленої страви.

Без тіста і духовки - Ольга Сумська поділилася рецептом швидкої піци на сковороді.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Молочка на вагу золота: де купувати сметану, молоко і масло, щоб не розорити гаманець

Для любителів шоколаду: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав рецепт ідеального десерту

Project Rene: датамайнери показали приховані можливості у новому The Sims

Як правильно обрізати малину восени: уникайте цих помилок

Податок на пенсії: українцям зробили важливе оголошення

«Бої ідуть безпосередньо у місті»: військовий експерт розповів, що відбувається у Торецьку

Киянка звернулася до поліції через підпал машини чоловіка-військового: у відповідь – "ігнор"

Платитимуть усім однаково: в Україні з’явиться нова соціальна допомога

Ізраїль озвучив результати масованих ударів по підземних командних центрах "Хезболли" у Лівані

Військовий розповів правду про навчання в ЗСУ: "Ми лягали спати мокрими"

Лісові пожежі можуть прискорити глобальне потепління: дослідники б’ють на сполох

Як зробити ліниві роли вдома: швидкий спосіб насолодитися суші

Серед поранених - 10-річний хлопчик: останні подробиці про авіаудар по Харкову

Школярів змусять навчатися по 16 годин: доведеться вибирати

Це найсмачніша картинка, яка взагалі може бути, - Олег Тістол про різні проєкти українських грошей