Краще за турецький Сан-Себастьян: рецепт гарбузового чізкейку з печива та сметани

Краще за турецький Сан-Себастьян: рецепт гарбузового чізкейку з печива та сметани

Осінь – сезон, багатий на фрукти, овочі, вітаміни. А значить, найкращі та найкорисніші страви саме із сезонних продуктів.

Гарбуз – унікальний осінній продукт. З нього можна приготувати суп, запіканки, фаршировані страви та солодощі.

Гарбузовий чизкейк. Фото: скрін Ютуб

Тому сьогодні ми розповімо, як приготувати незвичайний та смачний десерт до чаю – гарбузовий чізкейк.

Інгредієнти для основи чізкейку

Пісочне печиво (можна шоколадне) – 150 грамів,

Какао-порошок (якщо печиво не шоколадне) – 2 чайні ложки,

Вершкове масло – 70 грамів

Інгредієнти для начинки

Кисломолочний сир – 600 грамів,

Сметана (краще 20%) – 100 мл,

Яйця – 5 штук

Гарбузове пюре – 300 грамів,

Цукор – 150 грамів,

Ванільний цукор – 1 пакетик,

Кукурудзяний крохмаль – 30 грамів

Для приготування основи подрібнюємо печиво в блендері до крихти і додаємо при необхідності какао-порошок. У масу, що утворилася, вливаємо розтоплене вершкове масло і ретельно перемішуємо. Основу, що утворилася, викладаємо на форму, формуючи дно і бортики однакової товщини. На наступному етапі ставимо основу в розігріту до 170 градусів духовку приблизно на 5-7 хвилин.

Основа для гарбузового чизкейку. Фото: скрін
Основа для чізкейку з гарбуза. Фото: скріншот

Для приготування начинки пробийте сир у блендері так, щоб не було найменших крупинок. Додайте в перебитий сир сметану, гарбузовий ванільний пюре і звичайний цукор. Перемішайте та додайте кукурудзяний крохмаль у начинку, після чого перебийте все блендером. Після додавання яєць нічого перебивати не потрібно, необхідно тільки перемішати начинку віночком.

Начинка для гарбузового чизкейку. Фото: скрін
Начинка для чізкейку. Фото: скріншот

Тим часом духовку розігрійте до 110 градусів і поставте миску з окропом на низ. Вливаємо начинку в основу і рівномірно розрівнюємо. Запікати чізкейк – дві з половиною години.

Гарбузовий чизкейк перед запіканням. Фото: скрін
Гарбузовий чізкейк перед запіканням. Фото: скрін

Важливо, коли страва буде готова – відкрийте двір духовки та залиште чізкейк до повного застигання в духовці. Прикрасити десерт можна горіхами, карамелізованим гарбузом або шоколадом.

Раніше ми повідомляли про гарбузовий манник у лимонному сиропі: рецепт без борошна та яєць для ласунів.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Не ризикуйте здоров'ям: вчені рекомендують відмовитися від донер-кебабу в Польщі

Землян готують до інопланетян: розшифровано таємничий сигнал із марсіанського зонда

Відмовитися від НАТО на 20 років: журналісти розкрили деталі "мирного плану" Трампа для України

Роман Світан розповів, чи запросить Байден Україну до НАТО після перемоги Трампа

Не влаштовує класний керівник: чи можуть учні та батьки ініціювати заміну педагога

Виписати людину з житла можна без її згоди: українцям пояснили, як це зробити

"Побачимо перемогу, Слава Україні": колишній Ані Лорак похизувався мандрівкою з 13-річною донькою

Росія змінює тактику: чому українська ППО під новою загрозою

У ТЦК чекає спеціальна людина: воєнком розповів, як працюють з чоловіками з відстрочкою

«Перебував у скрутному становищі»: киянин обікрав Нову пошту та ломбард

У яких випадках українки можуть отримувати пенсію своїх чоловіків: увага – на відсотки

Швидке завершення війни загрожує втратами: Зеленський про мирну ідею Трампа

Військовому не виплатили гроші після поранення: справа дійшла до суду

Розігрів їжі в мікрохвильовці: безпечна звичка чи ризик для здоров'я

Експерт розповів, як Майя Санду змогла перемогти на виборах у Молдові, всупереч втручанню рф