Краще звичайних котлет: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт соковитих кульок із сиром

Краще звичайних котлет: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт соковитих кульок із сиром

Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити аранчіні. Для цього вона представила рецепт вишуканих рисових кульок із начинкою із сиру та шинки, обсмажених до золотистої скоринки.

Інгредієнти (на 10-12 штук):

  • Рис арборіо — 250 г
  • Яйця - 4 шт.
  • Сир - 100 г
  • Панірувальні сухарі - 100 г
  • Борошно - 100 г
  • Цибуля - 100 г
  • М'ясний фарш - 250 г
  • Томатний соус - 2 ст. л.
  • Соль — ½ год. л.
  • Перець - ½ ч. л.
  • Шафран - 1 ч. л.
  • Петрушка - 20 г
  • Олія для смаження - 400-500 г

Приготування:

Відваріть рис арборіо у підсоленій воді до готовності. Злийте воду і дайте охолонути рису до кімнатної температури. У сковороді розігрійте трохи олії та обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорості, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.

Додайте м'ясний фарш, сіль, перець та обсмажуйте до готовності м'яса. Вмішайте томатний соус та дрібно нарізану петрушку, готуйте ще кілька хвилин. Дайте начинці охолонути.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, в мисці змішайте рис, що охолонув, з сиром, одним яйцем і шафраном. Добре перемішайте до однорідної маси. Візьміть невелику кількість рисової маси і зробіть коржик на долоні.

У центр коржика покладіть трохи м'ясної начинки та шматочок сиру. Закрийте начинку рисовою масою, формуючи кульку. Повторіть процес з інгредієнтами, що залишилися.

В одну миску всипте борошно. В іншу миску збийте яйця, що залишилися. У третю миску всипте панірувальні сухарі. Обваляйте кожну рисову кульку спочатку в борошні, потім зануріть у збиті яйця і обваляйте в панірувальних сухарях, ділиться "Майстер Шеф" Литвинова.

У глибокій сковороді розігрійте масло до 180°C. Обсмажуйте кульки в розігрітій олії до золотистої скоринки, близько 3-4 хвилин. Викладіть готові аранчіні на паперові рушники, щоб видалити надлишки олії.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як підготувати газон до зими та холоду: експерти дали важливі поради та алгоритм дій

Мають робити це постійно: пенсіонерів суворо попередили, можна втратити гроші

Гарбузи, привиди та солодощі: що не можна робити на Хелловін, щоб уникнути біди

Марія Ланг розповіла про деокупацію Запорізької області: «Операція буде розроблена разом із союзниками»

Олег Тістол розповів про свої проєкти українських грошей: «Нацбанк, були пропозиції»

Як на підвіконні виростити перець: корисні поради господинь

Незабаром почнеться хаос: з Китаю завезли "клопів, що пукають", які знищують дерева

Молочка на вагу золота: де купувати сметану, молоко і масло, щоб не розорити гаманець

Для любителів шоколаду: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав рецепт ідеального десерту

Project Rene: датамайнери показали приховані можливості у новому The Sims

Як правильно обрізати малину восени: уникайте цих помилок

Податок на пенсії: українцям зробили важливе оголошення

«Бої ідуть безпосередньо у місті»: військовий експерт розповів, що відбувається у Торецьку

Киянка звернулася до поліції через підпал машини чоловіка-військового: у відповідь – "ігнор"

Платитимуть усім однаково: в Україні з’явиться нова соціальна допомога