Кращого десерту на свята не знайдете: суддя "Мастер Шеф" Ярославський дав простий рецепт брауні
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати неймовірно смачний шоколадний брауні. Десерт виходить мʼяким, насиченим, трічешки тягучим.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- 200 г чорного шоколаду 70%
- 200 г вершкового масла 82.5%
- 170 г коричневого цукру
- 5 г морської солі середньо-крупного помолу
- 3 яйця
- 70 г борошна
- 35 г какао-порошку
- 100 г білого шоколаду
- 100-150 г підсмажених горіхів
Чорний шоколад "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ламає на шматочки, додає вершкове масло та розтоплює їх на водяній бані, помішуючи лопаткою чи віничком.
Яйця перемішуємо з цукром – не збиваємо, а просто щоб цукор розчинився. Додаємо яєчну масу до шоколадної та перемішуємо. Після цього додаємо просіяні через сито борошно та какао-порошок, знову перемішуємо.
Далі "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає горіхи та подрібнений білий шоколад і швидко все перемішує, щоб шоколад залишився шматочками. У кінці додаємо сіль, знову швидко перемішуємо та викладаємо тісто в форму, застелену пергаментом.
Ставимо брауні в розігріту до 200 градусів духовку на 12-15 хвилин, залежно від розміру форми та товщини шоколадного шару.
"Не лякайтесь, якщо ваш Брауні м‘якенький всередині. Він такий має бути - аж живий! Зверху має бути легка суха скоринка", – пояснив "Мастер Шеф" Володимир Ярославський.
Коли брауні охолоне, нарізаємо його на шматочки та подаємо з ягодами, взимку зі збитими вершками, а влітку – з ванільним морозивом.